Nova Vlada Srbije imaće 18 ministarstava

Nova Vlada Srbije imaće 18 ministarstava

25 avgusta 2013

Vlada_Srbije_logoVlada Srbije nakon rekonstrkucije imaće 18 ministarstava i u odnosu na trenutno stanje resori privrede i finansija biće razdvojeni, saznaje B92.

To je odlučeno na sednici koja je u zgradi vlade počela nešto posle 9 sati. Na toj sednici su razmatrane izmene Zakona o ministarstvima.

Ovom sednicom Vlade Srbije i uopšte današnjim danom, rekonstrukcija vlade ulazi u svoj finiš. Sednica vlade je završena u 10.30, a sada slede sastanci Glavnog odbora naprednjaka i Predsedništva socijalista.

Očekuje se da se izmenama zakona koje će danas usvojiti vlada već sutra bavi i Skupština Srbije na vanredno sednici.

U SNS je rečeno da je sednica Predsedništva te stranke zakazana za 10 sati, a sednica Glavnog odbora u 11h u Centru „Sava“.

Novinari će moći da prisustvuju uvodnom izlaganju predsednika SNS Aleksandra Vučića, nakon čega će sednica biti zatvorena za javnost. Po završetku sednice Glavnog odbora SNS, novinarima će se obratiti lider naprednjaka.

Sednica Predsedništva SPS počeće u podne, u sedištu te stranke na Studentskom trgu, u Beogradu.

Juče su se lideri vladajućih stranaka Aleksandar Vučić i Ivica Dačić dogovorili okvir rekonstrukcije vlade „u strukturalnom i personalnom smislu“.

Najvažniji cilj Vlade Srbije u narednom periodu, prema nedavnim izjavama premijera Dačića i prvog potrpredsednika vlade Aleksandra Vučića, jeste modernizacija države, razvoj ekonomije i obezbedjivanje posla gradjanima.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *