Нове победе ТРАМПА!

Nove pobede TRAMPA!

16 marta 2016

Trump 45f45Izgleda da vašingtonska elita – uključujući čak i vrh njegove Republikanske partije – neće uspeti da zaustavi Donalda Trampa. Uprkos tome što čin sve da ga diskredituje i torpeduje njegovu kampanju.

Milijarder – koji je vodeći među republikanskim pretendentima na Belu kuću – ubedljivo odnosi pobedu na Floridi.

CNN prenosi da dobija glasove 46,1 birača, a da senator sa Floride Marko Rubio – na domaćem terenu, dakle – dobija upola manje (oko 26,7 odsto).

Ovo je za Trampa velika, možda i presudna pobeda. Ne samo zato što na Floridi pobednik dobija sve delegatske glasove (99) za kongres Republikanske partije koji će odlučivati o nominaciji stranačkog kandidata za predsedničke izbore.

Na Floridi pobeđuje – takođe ubedljivo – i Hirali Klinton. Ona dobija 62,2 odsto, a njen jedini konkurent – demokratski socijalista Berni Sanders – 35,4 odsto.

Tramp i Klintonova su od samog početka vodili i u Severnoj Karolini.

On dobija oko 40 odsto glasova, a Ted Kruz oko 36 odsto.

Klintonova je bila mnogo ubedljivija: dobija 58 odsto, a Sanders 38 odsto glasova.

Kako je krenulo brojanje glasova, Tramp ima šanse za pobedu i u Misuriju jer trenutno dobija 36 odsto, Kruz 31, a Rubio 14 odsto glasova republikanaca.
U ovoj državi Sanders zasad vodi ispred Klintonove sa 51:48 odsto.

Međutim, pošto je prethodno pobedila na Floridi i u Severnoj Karolini, Klinotnova se sebe već proglasila pobednikom drugog superutorka i pritom rekla: „Približavam se šansi da pobedim na izborima za predsednika SAD u novembru“.

Tramp je u vođstvu i u Ilinoisu gde dobija (glasovi se još broje) oko 40 odsto, Kruz 22 odsto.

Milijarder je izgubio samo u Ohaju. Od njegovog guvernera Džona Kejsika, ali ne previše ubedljivo: 43,3:34,4 odsto. Kruz je treći sa 14,6 odsto.

Republikanci su glasali u Ilinoisu (gde su se borili za 69 delegatskih glasova), Misuriju (52), Ohaju (66), Severnoj Karolini (72) i na Floridi (99).

Demokrate su takođe glasale na partijskim predizborima u istim savetnim državama, samo što oni – kao i ostalim državama – za svoj kongres biraju osetno više delegata (Ilinois – 182, Misuri – 84, Ohajo – 159, Severna Karolina – 121 i Florida – 246)

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. PLICISKI SINDIKAT says:

    SINDIKAT POLICIJE: Pozvaćemo na štrajk – TVRDE U OVOM SINDIKATU – 12.000 POLICAJACA – DOBICE OTKAZE – VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=PsjQb3BPCbs Na konferenciji za novinare Nezavisnog policijskog sindikata Srbije izrečen niz uvreda i teških optužbi na račun ministra policije Nebojše Stefanovića i načelnice MUP Biljane Ivković Popović NIZ uvreda i teških optužbi na račun ministra policije Nebojše Stefanovića i načelnice Odeljenja za saradnju sa medijima MUP Biljane Ivković Popović, kao i najava protesta obeležile su konferenciju za medije nereprezentativnog Nezavisnog policijskog sindikata Srbije na temu „Ko sprovodi genocid u policiji“. Prema rečima Momčila Vidojevića, Miloša Jelenkovića i Živka Radovanovića iz NPSS, „moral i motivisanost policajaca na nikad gorem nivou, zbog lošeg odnosa prema zaposlenima“. Ministra Nebojšu Stefanovića ocenili su, između ostalog, kao „najgoreg u istoriji“, a Popovićevu kao „diktatorku koja kontroliše MUP i pakuje afere“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *