NOVE PRETNJE SA ZAPADA: Ako Rusija prizna izbore u Donbasu, sledi nova izolacija

NOVE PRETNJE SA ZAPADA: Ako Rusija prizna izbore u Donbasu, sledi nova izolacija

3 novembra 2014

Russia USA 343Ako Moskva realno prizna izbore u samoproglašenim republikama na istoku Ukrajine – to može dovesti do izolacije Rusije, saopštila je portparolka Stejt departmenta Džen Psaki.

Pri tom je u ime američke diplomatije naglasila: „SAD ne priznaju ni separatističke takozvane izbore ni lidere izabrane na tom nezakonitom glasanju”.

Odmah je dodala: „Pozdravljamo izjave koje su povodom tih izbora dale Evropska unija, Ujedinjene nacije, Francuska i Nemačka. Ponavljam: ako Rusija ima nameru da stvarno prizna rezultate tih izbora – to će samo dovesti do njene dalje izolacije”.

Ukazala je da Vašington ima nameru da „radi” samo sa centralnom vladom Ukrajine i da će i dalje insistirati na punoj realizaciji sporazuma iz Minska.

Psaki je, inače, izbegla da odgovori na pitanje: kako se taj zahtev slaže sa činjenicom da su snage pod kontrolom Kijeva i za vreme jučerašnjih izbora gađale i civilne objekte u Donbasu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Ljubomir Gjurceski says:

  Ova bandava Americka dodeka ovde na balkanov sozdavashe delbi i omraza po mesni zaednici ne po regioni samo vo nivni interes togash teroristite beja borci za covekovi prava. Sega koga teroristite gi smesti vo vlasta vo Ukraina im smeta toa shto narodot vo odredeni oblasti ne gi prifaka fashistite kako vlast pa si sproveduva postapki spored megunarodnoto pravo za osamostojuvanje i izbor na vlast po sopstvena volja. E sega toa im smeta oti tamo nemozat da kradat od rudnite bogatstva i drugite sirovini. Ovaa zapadnoevropska i Americka banda definitivno ke mora povtorno voeno da se porazuva. So ovie nema druga razbiracka. za niv kriminalot e sveta rabota kako i navredite i omalovazuvanjata na parvoslavieto kako najstara religija. Taa bagra ednash go podeli pravoslav ieto i sega se obiduva da go nametne toj ereticki sistem vrz nas pravoslavnite. No gospod e golem i naskoro ke se reshi se. Neka mu e mislat tie slugi na gjavolot.

 2. Za Srbiju says:

  Koga još interesuje šta misli Beznadežni zapad.

 3. Miroslav says:

  STRASNO... Hladni rat je poceo... Mozda Amerika energetski, trzisno, bilo kako ne zavisi od rusije... Ali Evropa, bogami... U svakom slucaju, prevlast je u pitanju. To sto birokratija Evropske Unije savija kicmu uzrokovano je upravo interesom... Ostace bez posla ako se EU raspadne, a ovom politikom je sve bliza tome. Ja sam SU video upravo kao pandan SAD-ama, medjutim, sve same birokrate...!

 4. darko says:

  KOGA BRIGA STO SAD NE PRIZNAJU PRAVA NEMA U SVETU NEGO SILA AMERIKA NEMA SILU DA PORAZI DONBAS DA MOZE ONA I NATO ONDA BI IZVRSILA OLUJU KAO HRVATI U KRAJINI TO NE MOZE AKO MOGU DRZAVE BITI 100 000 LUXEMBURG VATIKAN STO NE MOZE BITI DRZAVA NOVORUSIJA OD 7 MILIONA LJUDI KOJA P O VOLJI CE SE UKLJUCITI U RUSIJU .SAD JE KUVAJT STVORILA OD IRAKA PA KOGA BRIGA RUSI SU NAROD IMAJU PRAVO NA ODCEPLJENJE I AKO ZELE PRIKLJUCIT CE SE RUSIJI A TO ZELE.IZOLACIJA NEMOGUCE RUSIJA NIJE SRBIJA NAJVECA JE NA SVETU TRGUJE VECINOM S ZEMLJAMA BRIKSA I AZIJOM AZIJSKA JE ZEMLJA I NJOJ SU DOVOLJNE INDIJA I KINA DA MOZE ZARADITI KAO ZEMLJA.U SVETU SE DESAVA STO SE DESVA TO STO NETKO ZELI BITI POLICAJAC SVETA KAO AMERIKA TO JE NJEZIN PROBLEM A TO NE MOZE. SVET SE PROMENIO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *