НОВЕ ПРЕТЊЕ СМРЋУ БЕЗ ПРАЉКА – Пусић мета: „Заклаћу те“

NOVE PRETNJE SMRĆU BEZ PRALJKA – Pusić meta: „Zaklaću te“

1 decembra 2017

Pretnje smrću nakon izjava o presudi hercegovačkoj šestorki dobila je još jedna članica hrvatske opozicione stranke Glas Vesna Pusić.

Hrvatska policija istražuje pretnje smrću koje su primili poslanici u Hrvatskom saboru zbog komentara na jučerašnje samoubistvo Slobodana Praljka, piše zagrebački portal „Indeks“.

Stranka je na Fejsbuku objavila pretnje smrću koje je dobila nekadašnja šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić.

„Izdajico jedna smrdljiva čekaj dok dodem u Zagreb zaklaču te ko prase“, piše u porukama Vesni Pusić.

Ona je osobi koja joj je poslala pretnju odgovorila da je prijavljen policiji, na što je on odgovorio: „Nisam u Hrvatskoj izdajico. i znam da me nećes prijaviti jer dobijaš svaki dan tako nešto“.

Pusićeva mu je odgovorila da „policija radi i u Nemačkoj“ i to „još bolje nego u Hrvatskoj“.

Ranije je poslanik Glasa u Hrvatskom saboru Goran Beus Rihemberg dobio preko Fejsbuka pretnje smrću zbog stavova o Slobodanu Praljku.

Beus Rihemberg je na svom profilu objavio pretnje koje je dobio, kao i fotografiju pištolja koju mu je poslala jedna osoba.

„Izbošću te na otvorenom putu majmune”, „Ne može ti niko više pomoći, počni da se moliš majmune“, „Staviću ti kalibar 9×19 između očiju, kujo“, „Imam tačno sedam metaka, prvo ću ti ženu ubiti“, neke su od poruka koje je primio.

Hrvatski poslanik navodi da je dobio više stotina “ogavnih i primitivnih uvreda”.

Praljku, koji je bio načelnik Glavnog štaba Hrvatskog veća odbrane (HVO), izrečena je kazna od 20 godina zatvora, nakon čega je on ustao, rekao da odbacuje presudu i navodno „popio nešto iz male čašice“.

„Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbijam vašu presudu“, kazao je Praljak.

Njegova braniteljka je rekla da je „popio otrov“, a nekoliko trenutaka kasnije su spušteni zastori i prekinut direktan prenos iz sudnice.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Ovaj Jerko neka velika "junačina"!!!?? Od zaklati stigao je do oprostite,hahahahahahahahahahaha....!!! Mnogo brzo ga "junaštvo"napusti!

  2. Portopranco says:

    Goran Beus Richembergh je zapravo Musliman koji se zove Emir Tahirović. Rođen je u Splitu, otac mu se zove Edhem,a majka Marija.Čovjek je svoje pravo ime i prezime morao promijeniti jer se u šovinističkom okruženju koje je u hrvatskoj latentno sa Muslimanskim identitetom teško živi.Tamo je teško biti Srbin, ali je jednako teško ako ne i gore biti i Musliman.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *