НОВЕ САНКЦИЈЕ САД ПРОТИВ РУСИЈЕ СТУПЛЕ НА СНАГУ: Москва обећала реципрочан одговор (ВИДЕО)

НОВЕ САНКЦИЈЕ САД ПРОТИВ РУСИЈЕ СТУПЛЕ НА СНАГУ: Москва обећала реципрочан одговор (ВИДЕО)

27 августа 2018

Најновијa серија санкција против Русије, које су САД увeле као одговор на наводно учешће Москве у тровању двоструког агента Скрипаља и његове кћерке у Великој Британији, ступила је на снагу. Москва је већ обећала реципрочан одговор.

У документу Стејт департмента објављеном на сајту Федералног регистра указује се да се Вашингтон нада да ће увођење нових ограничења учинити Москву више кооперативнијом. Под злобним насловом „Одлуке у вези употребе хемијског оружја од стране Русије“, санкције су наметнуте под изговором наводног учешћа Русије у тровању Сергеја Скрипаља и његове ћерке у Великој Британији у марту, а за шта је Лондон одмах окривио Москву, иако до сада, још увек није представљен било каквав доказ да би подржао тврдње Лондона.Пакет санкција укључује забрану стране помоћи Русији према Закону о страној помоћи из 1961. године, изузев „хитне хуманитарне помоћи“. Такође, забрањује се извоз оружја и производа двоструке намене у Русију. Санкцијама се такође ускраћују Русији „било какви кредити, кредитне гаранције или друга финансијска помоћ од стране било којег оделења или агенције Владе Сједињених Држава, укључујући и Извоз-увоз банку Сједињених Држава“. Ограничења ће остати на снази „најмање годину дана до даљих одлука“, наводи се у документу.

Међутим, Стејт департмент сматра да је „неопходно ради безбедносних националних интереса Сједињених Држава“ да се одрекну санкција на производе и технологију који су потребни за сарадњу у космичкој сфери и безбедности цивилног летења.

„Као и обично, Вашингтон није обезбедио никакве доказе или оправдање, него само злобне инсинуације“, рекао је прошле недеље заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков.

„Ми ћемо се супротставити тупом америчком агресивном приступу с трезвеним ставом, и уредно радити на конструктивној агенди“, рекао је Рјабков и додао да ће Москва одговорити на санкције „на начин који неће штетити сопственим интересима“.

Упркос инсистирању председника Трампа да би побољшање односа између САД-а и Русије имало користи за обе земље, његова администрација је у великој мери наставила са казненом политиком досадашње администрације према Русији.

У међувремену, недавна анкета „Галупа“ показала је да готово 60 процената Американаца сматра да је приступ високог притиска према Москви лоша идеја. У супротности са масовном хистеријом око наводног мешања Русије на председничке изборе 2016. године, 58 процената Американаца сматра да је побољшање односа са Русијом важније од примене казнених економских и дипломатских мера.

(vostok.rs)

KOMENTARI3 коментара

  1. slobo says:

    Ma kome je Amerika pomogla .Samo gledaju kome ce da uzmu .

  2. Deda Micko says:

    Objavite fotografije drogiranog Trampa sa ruskim kurvama, objavite ko je rezirao Septembar 11. Nema vece osvete od toga.

  3. NIKOLA says:

    amerikanci smatraju a ovaj radi sto hoce koja laz ja bih da sam rusi na civilni avio tehniku i sirovine prestao saradivati s amerikom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u