НОВЕ ШОK ТВРДЊЕ НЕСТОРОВИЋА: Објаснио због чега су нам болнице пренатрпане и зашто је боље ОБУСТАВИТИ ТЕСТИРАЊА на ковид!

НОВЕ ШОK ТВРДЊЕ НЕСТОРОВИЋА: Објаснио због чега су нам болнице пренатрпане и зашто је боље ОБУСТАВИТИ ТЕСТИРАЊА на ковид!

10 децембра 2020

Пулмолог др Бранимир Несторовић има своју теорију о томе зашто су нам болнице претрпане.

Он је гостујући на Хаппy ТВ, да велики број људи који се у болнице примају са благим симптомима имају лажно позитиван тест на корона вирус и да тако долазимо у ситуацију да су болнице пренатрпане.– Тест, као сваки тест. Шта значи тест? Тест не значи бог зна шта. Око теста то је сад битка на живот и на смрт. Подигла се једна велика група, 22 експерта, који траже да се тестирање обустави, јер је методологија којом се ради потпуно непоуздана. Ви када умножавате генетски материјал вируса ви то радите у циклусима, апарат загреје ДНK, она се разиђе, онда додају ензим. Оно се охлади, они направе од једног 2, од 2 – 4 од 4 – 8 и сад зависи где ставите крај циклуса.

Америчка агенција каже ако радите 33 циклуса скоро сви који су позитивни су здрави… Са 25 нико нема. Ако идеш на 37 циклуса или 50 циклуса сви ће бити позитивни. У суштини тест може бити и овакав и онакав, то је главна примедба. Тако да је тест често лажно позитиван. Онда долазите у ситуацију да огроман број људи који имају благу клиничку слику морате да примате у болницу, а онда су болнице пренатрпане и амбуланте. Децембар месец је, сезона респираторних вируса – причао је Несторовић.

Kако каже, раније се људи нису тестирали на грип, и у јеку сезоне многи су били болесни и прележали инфекцију, не знајући којим су вирусом тачно заражени. Он додаје да је необично то што је трећи талас епидемије корона вируса најјачи, али да је смртност, ипак мала у односу на број заражених, као и да свега 0,5 посто људи старости до 70 година заврши фаталним исходом.

Kако је казао, обдукцијама које су рађене у свету показало се да је најчешћи узрок смрти ковид пацијената згрушавање крви, а не упала плућа. Несторовић се осврнуо и на принцип присилне хоспитализације у БиХ.

– Имаш позитиван тест, они те сместе у болницу, а ти нећеш да идеш у болницу. Погазили смо све принципе етике у знак одбране од вируса, чија је смртност тренутно испд 0,1 посто у свету, мало више од грипа. Ми смо потпуно покидали људске карактере. Из СЗО кажу да следеће две године не можемо ни да размишљамо о утакмицама и концертима.

Енглеска доноси закон да не можеш да одеш код девојке, ако ниси венчан… Не могу то да разумем. Биле су епидемије куге, колере, озбиљних болести… Не разумем потребу да се људи плаше, јер нема разлога за страх. Свака болест има своју смртност – испричао је др Несторовић.

Он је рекао да би смрт од корона вируса требало да се констатује не само позитивним тестом, већ и променама које се могу видети на телима преминулих обдукцијом.

(Kурир.рс/Хепи)

KOMENTARI2 коментара

  1. persida says:

    Jedan od retkih koji nije izgubio mozak i prodao se farmako mafiji.

  2. Cp6a says:

    Причати да србски молекуларци, биохемичари и аналитичари не знају како се одређују перформансе методе, како се ради оптимизација методе, шта је тачност, прецизност или ефикасност, специфичност, секективност, cut-off, threshold, је исто као да неко каже да доца не зна где је пацијенту лево, а где десно плућно крило, или где је плућна артерија, а где су плућне вене, шта је душник, а шта једњак. Двадесет хиљада што брзих, што "спорих" тестова, се тренутно ДНЕВНО ради у Србији. Наћиће се ту и понеки погрешни резултат, понека административна грешка, али то сигурно неће напунити болнице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u