НОВЕ ТЕНЗИЈЕ У БИХ: Усташки испади и Томпсон у Мостару!

NOVE TENZIJE U BIH: Ustaški ispadi i Tompson u Mostaru!

9 juna 2017

Na skupu podrške haškim optuženicima, nekadašnjim visokim zvaničnicima „Herceg Bosne“ na mostarskom stadionu okupilo se deset hiljada ljudi.

Sarajevski Dnevni avaz javio je da se pod Bijelim Brijegom okupilo oko osam hiljada ljudi.

U znak podrške haškoj šestorci u Mostaru nastupa Marko Perković Tompson, a na početku koncerta intonira je himna Hrvatske „Lijepa naša“.

Pred sam početak koncerta čuli su se uzvici „Za dom spremni“.

Koncert obezbeđuje veliki broj pripadnika MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, a, kako javljaju sarajevski mediji, specijalci su raspoređeni oko i unutar stadiona, ali i po celom gradu.

Pokrovitelj skupa podrške šestorici nekadašnjih čelnika Hrvatske zajednice „Herceg-Bosna“ je Hrvatski narodni sabor u BiH.

Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić su 2013. zbog udruženog zločinačkog poduhvata i zločina nad bošnjačkim stanovništvom u peridu od 1992. do 1994. pred Haškim tribunalom prvostepeno osuđeni na ukupno 111 godina, a sada ih očekuje drugstepene presuda.

Na drugoj strani Mostara, u kojem živi većinsko bošnjačko stanovništvo, članovi Udruženja „Deca rata Mostara“ su u 21 čas sa Starog mostapustili 150 balona, koja simbolišu kaznu od 150 godina zatvora, koliku očekuju za šestoricu haških optuženika.

Baloni su pušteni uz pesmu „Stari“ Kemala Montena.

KOMENTARI2 komentara

  1. Bambula says:

    Politički motiviran koncert... bezveze...

  2. goran says:

    Kad bi mi Srbi imali muda za nesto slicno -- onda bismo bili ponosni na to.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *