НОВИ ХРВАТСКИ ПРЕДСЕДНИК у говору користио стихове познатог београдског бенда и послао поруку Србији

NOVI HRVATSKI PREDSEDNIK u govoru koristio stihove poznatog beogradskog benda i poslao poruku Srbiji

19 februara 2020

Zoran Milanović položio je zakletvu i postao peti predsednik Hrvatske, a tokom inauguracionog govora parafrazirao je pesmu kultnog beogradskog benda Ekaterina velika (EKV).

„Ovo je kuća za nas. Za sve nas. Za nas koji smo tu, za generacije koje dolaze, i za one koji dolaze, i za one koji će se vratiti svojoj kući“, rekao je Milanović, a hrvatski portal Indeks primećuje da je rečenica ‚ „ovo je kuća za nas“ ujedno i stih pesme „Zemlja“ beogradskog rok benda.Pesma EKV „Zemlja“ počinje stihovima „Ovo je zemlja za nas, ovo je zemlja za sve naše ljude, ovo je kuća za nas, ovo je kuća za svu našu decu…“.

Hrvatski analitičari su Milanovićev govor ocenili kao primeren i uravnotežen.

Na pitanje da li je neobično što je Milanović u govoru upotrebio izraz koji se nalazi i u pesmi srpskog benda, analitičar Davor Đenero je rekao da ne vidi ništa neobično da predsednik govori modernim jezikom.

Smatra i da je time Milanović poslao poruku i izvan Hrvatske.

„Treba znati da se ova inauguracija s više pažnje prati u Beogradu nego u Hrvatskoj. Milanović je građanima Srbije poslao poruku da se ono što misli o Vučiću ne odnosi na državu Srbiju i na njene državljane“, ocenio je Đenero, prenosi „Jutarnji list“.

KOMENTARI25 komentara

 1. Portopranco says:

  Zanimljivo je da kod ovih izmišljenih naroda koji su uglavnom nastali otpadom od Srba stalno nalazimo srpske identitetske znakove.Kad su već izmislili da više nisu Srbi kao što smo mi,nego nešto drugo,zašto i dalje govore srpskim jezikom? Zašto kreatori tih izmišljenih nacija nisu tim svojim sklepotinama smislili i drugi jezik? Govore srpskom štokavicom i ijekavicom,govore srpskim jezikom,a htjeli bi da ga drukčije zovu.Šta nisu prisvojili albanski ili mađarski jezik pa da ih mi Srbi ne razumijemo? Pa neka onda pričaju da više nisu Srbi kao što smo mi,već da su nešto nanovo sklepano,nešto drugo.

  • Karital says:

   Kao da si iz Žegara, izbacili čakavski da bi ove pokatoličene uklopili u naciju.Na vrime si pobiga, i ti bi postao pokatoličeni vlah.I meni ova štokavica ide na onu stvar.

   • Dražen Jovan Petrović says:

    Da su za službeni jezik u rvackoj izabrali čakavicu ili kajkavicu,problema ne bi bilo.Srbi tako ne govore,to nije srpski jezik.Ali za veliko čudo u rvackoj su za službeni jezik izabrali štokavicu i ijekavicu kojom govorimo mi Srbi.Srpski jezik su proglasili rvackim.Smiješno.Meni je smiješno slušati ovog propalog privatnika milanovića dok govori istim jezikom kojim govorim i ja koji sam Srbin,dakle štokavicom i ijekavicom,a on kao nije Srbin nego nešto drugo.Došlo je pravo vrijeme da se razmisli o tom problemu.

    • Karital says:

     Slažem se Jovane u potpunosti, samo tko će naučiti pokatoličene vlahe da govore čakavski?

     • Dražen Jovan Petrović says:

      Nismo mi Srbi krivi što su pravi i izvorni hrvati čakavci i kajkavci dopustili da im pokatoličeni Vlaji koji etnički sa hrvatstvom nemaju nikakve veze,vode državu.Pusti zeca,ubi Vlaja kažu čakavci u primorju.Šta im vrijedi kad im pokatoličeni Vlaji čak i u Splitu komanduju.Iskreno da kažem,ja se u te rvacko-vlaške peripetije ne bih miješao.

    • RASPUCHIN says:

     Jednostavno je odgovoriti na Vaše pitanje. Izbor je bio jednostavan jer su aspiracije na naše teritorije kod njih oduvjek prisutne. Prisutne su i danas , samo da se to ne zaboravi.

 2. Portopranco says:

  Neprijatelj ostaje neprijatelj.Jasno je kao dan da će Srbiji i svima nama Srbima ta hrvatska biti najveći neprijatelj dok postoji.Ona šarlatanska čokolinda je bila užasna,a ovaj konvertit će biti još gori.Ti hrvati su veliko zlo.

  • Kulak says:

   Ona šarlatanska "čokolinda" je bila dno dna.Estradizirala je tu funkciju i bila predmet izrugivanja i sprdačine.Ovaj može biti samo jedino loš kao ona.Gori od nje ne može biti niko.

 3. Biogradlija says:

  Ovo je kolinda broj 2.Od ovog blesana ne treba očekivati ništa dobro.Ko drukčije misli,krajnje je naivan.

 4. Dražen Jovan Petrović says:

  Svi koji u rvackoj krahiraju u realnoj ekonomiji i preduzetništvu,prešaltaju se u politiku.Politika je u toj rvackoj utočište za glupane i nesposobne kao što je ovaj tikvan.

  • Gardista says:

   Isto kao kod nas

  • Biogradlija says:

   Da,u hrvatsku politiku se uvalila gomila nesposobnih kretena koji su propali u privatnom biznisu.Ovo je jedan od tih.

 5. Kulak says:

  Budaletina.

  • sasa says:

   USTASKA POSLA

 6. milorad2 says:

  koje sulude konstrukcije inaguracije i izjava ustaškog predsednika, pa taj nas smrzi više od pavelića,šta on novo može da doda toj bolesnoj nepotrebnoj mržnji inferiornih otpadnika nemam pojma, ali ništa kod njega nema skrivenog niti ima bilo kakvih skrivenih poruka,takvi hejteri se NE KRIJU i žele jasno da pošalju svoju poruku mržnje.Čuj ovo majketi, uzeo je "stih" EKV. Aloooo bre da li su ovi što pišu takve stvari normalni i odakle im takve sulude ideje koje grade na DVE REČI.

  • RASPUCHIN says:

   Ideja im je ideologija "bratstva i jedinstva. I kao da je EKV naša. Pa oni su u sred Beograda pljuvali po Srbima i širili ustašku propagandu o razaranju Dubrovnika. Na svu sreću pa se još sjećamo.

   • Kulak says:

    Ti iz EKV su znali svirati svoje instrumente,ali su istovremeno bili propalice i narkomani.Ne treba idealizirati te muzičare.Imali su svoju tamnu stranu,u svakom slučaju.

  • Portopranco says:

   Slušao sam EKV u vrijeme dok su djelovali.Vrlo dobra svirka i uglavnom loši tekstovi.Iz današnje perspektive na njih gledam kao na skup apatrida i drogeraša.Oni mi nisu potrebni.Ima puno boljih i zdravijih stvari u životu.

 7. Velika Metla says:

  Ne zove on Srbe da se vrate u tu genocidnu tvorevinu,nego želi da mu se sunarodnici usRaše vrate. Nema više "izvora" iz kojega će da mobilišu novostvorene usRaše,jer su presušili,Hercegovina,Slavonija,Dalmacija........,otišlo sve na zapad uglavnom. On bi voleo da se Srbi vrate,da bi ih milom,ili silom,pokatoličili,kao što su i ove do sada.

  • Ivana says:

   Najtočnije od svih klanje, proterivanje i pokatoličavanje sveto trojstvo hrvata ustaša.

 8. persida says:

  Nece moci, ove noci.

 9. Drago says:

  Smrad od čovjeka. Čovjek koji za neki narod kaže da je šaka jada, kada se doda da tog naroda ima i u njegovoj državici kojoj je on nažalost njen predesjednik kazuje da je on patološka bolesna spodoboba.

 10. Kulak says:

  On je propao u privatnom biznisu.Nudio je finansijsko i političko savetovanje,ali se pokazalo da on o računovodstvu i finansijama nema veze s vezom,a politički savete nije utržio jer ih od njega niko nije trebao.Pokušao je dignuti lovu od Edija Rame ali se pokazalo da ni Albanac nije vesla sisao.Vratio se zato u hrvatsku politiku jer je to pribežište za budaletine kao što je on.

 11. Biogradlija says:

  Užasan tip,bezvezna zakletva,genocidna država.Sramotno.

 12. Dražen Jovan Petrović says:

  A ona dementna bakica Josipa Lisac je izmasakrirala himnu tih tamo koju je komponovao naš Srbin Josif Runjanin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *