НОВИ ХРВАТСКИ ПРЕДСЕДНИК у говору користио стихове познатог београдског бенда и послао поруку Србији

НОВИ ХРВАТСКИ ПРЕДСЕДНИК у говору користио стихове познатог београдског бенда и послао поруку Србији

19 фебруара 2020

Зоран Милановић положио је заклетву и постао пети председник Хрватске, а током инаугурационог говора парафразирао је песму култног београдског бенда Екатерина велика (ЕКВ).

„Ово је кућа за нас. За све нас. За нас који смо ту, за генерације које долазе, и за оне који долазе, и за оне који ће се вратити својој кући“, рекао је Милановић, а хрватски портал Индекс примећује да је реченица ‚ „ово је кућа за нас“ уједно и стих песме „Земља“ београдског рок бенда.Песма ЕКВ „Земља“ почиње стиховима „Ово је земља за нас, ово је земља за све наше људе, ово је кућа за нас, ово је кућа за сву нашу децу…“.

Хрватски аналитичари су Милановићев говор оценили као примерен и уравнотежен.

На питање да ли је необично што је Милановић у говору употребио израз који се налази и у песми српског бенда, аналитичар Давор Ђенеро је рекао да не види ништа необично да председник говори модерним језиком.

Сматра и да је тиме Милановић послао поруку и изван Хрватске.

„Треба знати да се ова инаугурација с више пажње прати у Београду него у Хрватској. Милановић је грађанима Србије послао поруку да се оно што мисли о Вучићу не односи на државу Србију и на њене држављане“, оценио је Ђенеро, преноси „Јутарњи лист“.

KOMENTARI25 коментара

 1. Portopranco says:

  Zanimljivo je da kod ovih izmišljenih naroda koji su uglavnom nastali otpadom od Srba stalno nalazimo srpske identitetske znakove.Kad su već izmislili da više nisu Srbi kao što smo mi,nego nešto drugo,zašto i dalje govore srpskim jezikom? Zašto kreatori tih izmišljenih nacija nisu tim svojim sklepotinama smislili i drugi jezik? Govore srpskom štokavicom i ijekavicom,govore srpskim jezikom,a htjeli bi da ga drukčije zovu.Šta nisu prisvojili albanski ili mađarski jezik pa da ih mi Srbi ne razumijemo? Pa neka onda pričaju da više nisu Srbi kao što smo mi,već da su nešto nanovo sklepano,nešto drugo.

  • Karital says:

   Kao da si iz Žegara, izbacili čakavski da bi ove pokatoličene uklopili u naciju.Na vrime si pobiga, i ti bi postao pokatoličeni vlah.I meni ova štokavica ide na onu stvar.

   • Dražen Jovan Petrović says:

    Da su za službeni jezik u rvackoj izabrali čakavicu ili kajkavicu,problema ne bi bilo.Srbi tako ne govore,to nije srpski jezik.Ali za veliko čudo u rvackoj su za službeni jezik izabrali štokavicu i ijekavicu kojom govorimo mi Srbi.Srpski jezik su proglasili rvackim.Smiješno.Meni je smiješno slušati ovog propalog privatnika milanovića dok govori istim jezikom kojim govorim i ja koji sam Srbin,dakle štokavicom i ijekavicom,a on kao nije Srbin nego nešto drugo.Došlo je pravo vrijeme da se razmisli o tom problemu.

    • Karital says:

     Slažem se Jovane u potpunosti, samo tko će naučiti pokatoličene vlahe da govore čakavski?

     • Dražen Jovan Petrović says:

      Nismo mi Srbi krivi što su pravi i izvorni hrvati čakavci i kajkavci dopustili da im pokatoličeni Vlaji koji etnički sa hrvatstvom nemaju nikakve veze,vode državu.Pusti zeca,ubi Vlaja kažu čakavci u primorju.Šta im vrijedi kad im pokatoličeni Vlaji čak i u Splitu komanduju.Iskreno da kažem,ja se u te rvacko-vlaške peripetije ne bih miješao.

    • RASPUCHIN says:

     Једноставно је одговорити на Ваше питање. Избор је био једноставан јер су аспирације на наше територије код њих одувјек присутне. Присутне су и данас , само да се то не заборави.

 2. Portopranco says:

  Neprijatelj ostaje neprijatelj.Jasno je kao dan da će Srbiji i svima nama Srbima ta hrvatska biti najveći neprijatelj dok postoji.Ona šarlatanska čokolinda je bila užasna,a ovaj konvertit će biti još gori.Ti hrvati su veliko zlo.

  • Kulak says:

   Ona šarlatanska "čokolinda" je bila dno dna.Estradizirala je tu funkciju i bila predmet izrugivanja i sprdačine.Ovaj može biti samo jedino loš kao ona.Gori od nje ne može biti niko.

 3. Biogradlija says:

  Ovo je kolinda broj 2.Od ovog blesana ne treba očekivati ništa dobro.Ko drukčije misli,krajnje je naivan.

 4. Dražen Jovan Petrović says:

  Svi koji u rvackoj krahiraju u realnoj ekonomiji i preduzetništvu,prešaltaju se u politiku.Politika je u toj rvackoj utočište za glupane i nesposobne kao što je ovaj tikvan.

  • Biogradlija says:

   Da,u hrvatsku politiku se uvalila gomila nesposobnih kretena koji su propali u privatnom biznisu.Ovo je jedan od tih.

 5. milorad2 says:

  koje sulude konstrukcije inaguracije i izjava ustaškog predsednika, pa taj nas smrzi više od pavelića,šta on novo može da doda toj bolesnoj nepotrebnoj mržnji inferiornih otpadnika nemam pojma, ali ništa kod njega nema skrivenog niti ima bilo kakvih skrivenih poruka,takvi hejteri se NE KRIJU i žele jasno da pošalju svoju poruku mržnje.Čuj ovo majketi, uzeo je "stih" EKV. Aloooo bre da li su ovi što pišu takve stvari normalni i odakle im takve sulude ideje koje grade na DVE REČI.

  • RASPUCHIN says:

   Идеја им је идеологија "братства и јединства. И као да је ЕКВ наша. Па они су у сред Београда пљували по Србима и ширили усташку пропаганду о разарању Дубровника. На сву срећу па се још сјећамо.

   • Kulak says:

    Ti iz EKV su znali svirati svoje instrumente,ali su istovremeno bili propalice i narkomani.Ne treba idealizirati te muzičare.Imali su svoju tamnu stranu,u svakom slučaju.

  • Portopranco says:

   Slušao sam EKV u vrijeme dok su djelovali.Vrlo dobra svirka i uglavnom loši tekstovi.Iz današnje perspektive na njih gledam kao na skup apatrida i drogeraša.Oni mi nisu potrebni.Ima puno boljih i zdravijih stvari u životu.

 6. Velika Metla says:

  Не зове он Србе да се врате у ту геноцидну творевину,него жели да му се сународници усРаше врате. Нема више "извора" из којега ће да мобилишу новостворене усРаше,јер су пресушили,Херцеговина,Славонија,Далмација........,отишло све на запад углавном. Он би волео да се Срби врате,да би их милом,или силом,покатоличили,као што су и ове до сада.

  • Ivana says:

   Najtočnije od svih klanje, proterivanje i pokatoličavanje sveto trojstvo hrvata ustaša.

 7. Drago says:

  Smrad od čovjeka. Čovjek koji za neki narod kaže da je šaka jada, kada se doda da tog naroda ima i u njegovoj državici kojoj je on nažalost njen predesjednik kazuje da je on patološka bolesna spodoboba.

 8. Kulak says:

  On je propao u privatnom biznisu.Nudio je finansijsko i političko savetovanje,ali se pokazalo da on o računovodstvu i finansijama nema veze s vezom,a politički savete nije utržio jer ih od njega niko nije trebao.Pokušao je dignuti lovu od Edija Rame ali se pokazalo da ni Albanac nije vesla sisao.Vratio se zato u hrvatsku politiku jer je to pribežište za budaletine kao što je on.

 9. Biogradlija says:

  Užasan tip,bezvezna zakletva,genocidna država.Sramotno.

 10. Dražen Jovan Petrović says:

  A ona dementna bakica Josipa Lisac je izmasakrirala himnu tih tamo koju je komponovao naš Srbin Josif Runjanin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u