НОВИ И НАЈОЗБИЉНИЈИ УСЛОВ ЕУ ЗА СРБИЈУ: Санкције Русији до Нове године или ништа од поглавља?!

NOVI I NAJOZBILJNIJI USLOV EU ZA SRBIJU: Sankcije Rusiji do Nove godine ili ništa od poglavlja?!

29 oktobra 2015

EU-SAMIT13424Srbija je dobila do sada najozbiljniji ultimatum Evropske unije! Brisel je vlastima u Beogradu dao rok da najkasnije do 31. decembra 2015. godine uvede sankcije Rusiji i potpuno uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom EU.

Iz Brisela poručuju da će, ako Beograd ne uvede sankcije Moskvi, prekinuti pregovore o pridruživanju i ukinuti svaku finansijsku pomoć našoj državi.

Kako odlično obavešteni izvori tvrde, evropski zvaničnici su poručili Srbiji da ovog puta neće gledati kroz prste kada je reč o odnosima s Rusijom.

– Stav Brisela je da Srbija mora usaglasiti spoljnu politiku sa EU. To znači da će, ako ne uvede blokadu Putinovog režima, Evropa blokirati otvaranje poglavlja i dalje pregovore. Beogradu je jasno stavljeno do znanja i da u tom slučaju neće biti para iz pretpristupnih fondova – tvrde izvori.

Podsetimo, nedavno je britanski ambasador u Srbiji Denis Kif rekao da je Evropa svesna posebnih odnosa Srbije i Rusije, ali da naša država mora svoju spoljnu politiku da uskladi sa politikom EU.

(Informer)

KOMENTARI6 komentara

 1. pravdaa says:

  E hvala ti bože jer mi njima ne znamo da kažemo dosta je bilo onda neka se oni zeznu i nas otkače od tog trenutka Srbiji kreće na bolje.

 2. Goran says:

  eeeeeee kad bi to vlada prihvatila bilo bi to super , samo oni se boje da ostanu bez plate , budale ce i oruzje da odbiju

 3. Stepa says:

  Sta bi sa siptarima, da li za njih vaze bilo kakvi potpisani ugovori i obaveze? Ili obaveze idu sam na nas racun a prava samo siptarima i EU? Zasto nam stalno postavljaju nove uslove i obicno one koje ne moze da prihvatimo? EU ima jasnu politiku prema nama, drzati nas uvek na uzdi mirne, poslusne i pokorne uz sto manje ustupaka. Sa jasnim ciljem nikad nas i ne primiti u EU, samo sto vise da nas izmrcvare i iskoriste. Jasno je ko su i sta su. I jos im smeta sto smo bliski sa Rusima, pa za pocetak nisu nas bombardovali uranijumom, ne otimaju nam deo zemlje i kulturnu bastinu, kao sto radi EU i jos puno toga.

 4. rudolf says:

  REFERENDUM pa da vidimo dali narod zeli u to sranje, koje ionako klima, a nek mi neko kaze ko ono nas bese bombardovao iz njima humatinarnih razloga ?

 5. Meri says:

  Ne treba da izričemo te sankcije, mi smo kao mala zemlja imali dugogodišnje sankcije medjunarodne zajednice, kad se tog perioda setim, ne želim da moja zemlja izriče sankcije prema bilo kojoj zemlji na svetu. Traže nam ni manje više da udarimo sankcije RF, pa ne samo da su velika zemlja, nego su nam često kroz istoriju bili jedini ozbiljan saveznik. Unazadićemo se za vjeki vjekov ako na to pristanemo. Hm, pitanje je da li bi bilo i "vjeki" jer bismo ubrzo nestali. I ta ista EU samo gleda dobro svoje finansijske interese te kad će i ona da obnovi ekonomske i trgovinske odnose sa RF, tj. kako će da sklone sankcije prem RF. I za Južni tok Nemačka nas je minirala... Prema EU samo reda radi, kolko tolko, ljubazan smešak izdaleka.

 6. frka says:

  Dati Rusiji vojnu bazu na Kopaoniku,,da tamo smjesti jedo deset bulava,da postavi sistem S400 nad Srbijom,,i onda mozete svima pokazati srednji,,inache ,,ocu necu uvijek zarshava sa necu..i istorijskim kolapsom...Nikome viseh ne bi padalo na pamet da Srbiju ponizava,,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *