НОВИ ИНЦИДЕНТИ БРИТАНСКИХ ВОЈНИКА У ХРВАТСКОЈ: Малтретирали трогодишње дете

NOVI INCIDENTI BRITANSKIH VOJNIKA U HRVATSKOJ: Maltretirali trogodišnje dete

3 jula 2019

Ambasada Velike Britanije u Hrvatskoj tvrdi da je pokrenuta istraga u vezi sa nizom incidenata britanskih vojnika u Zadru, piše splitska „Slobodna Dalmacija“.

Nakon što su britanski padobranci, pripadnici britanskog ratnog vazduhoplovstva, Kraljevskih vazdušnih snaga prošle sedmice učestvovali u nizu incidenata u Zadru, gde su došli na odmor iz Udbine nakon vojnih vežbi NATO-a, iz Ambasade Velike Britanije u Zagrebu poručili su da je pokrenuta istraga.Predstavnici Ambasade nisu rekli hoće li izgrednici biti kažnjeni zbog svog ponašanja.

Podseća se da su od prošlog ponedeljka do danas britanski vojnici učestvovali u dvadesetak javnih izgreda, od toga da su navodno urinirali po ulici i divljali u kafićima, do toga da nisu plaćali račune, da su se vulgarno ponašali prema devojkama, bili nasilni i narušavali javni red i mir.

Pet vojnika je za sada na Prekršajnom sudu u Zadru kažnjeno novčanim kaznama.Novi incidenti

U međuvremenu su se dogodili novi incidenti, piše „Slobodna Dalmacija“, a jedan od incidenata koje su građani prijavili, ali policija na mestu događaja nije zatekla počinioce, dogodio se kada su četiri pijana ili, kako kažu, možda drogirana vojnika upala u dvorište jedne privatne kuće u Petrčanima gde je bio trogodišnji sin vlasnika.

Jedan od vojnika pokušao je da dohvati dete, ali je u tom trenutku na njega nasrnuo dečakov otac i zadao mu nekoliko udaraca.

Britanski vojnici su tada otišli u nepoznatom pravcu, prenosi Tanjug.

U poslednjem incidentu koji je prijavljen u utorak, oko 9 sati i 30 minuta, britanski vojnici su remetili red i mir na zadarskoj rivi. Policija ih nije zatekla na mestu incidenta. Neki svedoci tvrde da je jedan britanski vojnik nogom odvalio kameni stub na šetalištu ispred Crkve Svete Marije u Zadru.

KOMENTARI6 komentara

 1. Radojka says:

  Čuli da je dete iz srpske familije pa su hteli da se poigraju.

 2. Maksa says:

  Svasta su oni radili po kolonijama, eto opet isto.

 3. Rale says:

  Došli u svoju koloniju pa se shodno tome i ponašaju.

 4. Gabrijel says:

  Sve je do prirode čoveka. Ako je čovek - "pčela", svuda će tražiti - i naći cvet. Ako je čovek "muva", svuda će tražiti--i naći go*no. Tako i ove "muhe" - nepogrešivo su našle svoj cilj- činjenje zla svuda i svakome.

 5. Orthodox says:

  Ovo je tek početak nove kolonije, gde će britanski, nemački i američki vojnici početi da maltretiraju kolonijalne narode, hrvati nisu ni svestni šta jih ćeka od njihovih novih gazda koji su jih kako hrvati misle oslobodili od komunističke SFRJ. Neka se pripreme i Hrvati i Bošnjaci jer ima da igraju kako gazde sviraju...

 6. milorad2 says:

  drogirane budale...oni ne znaju šta rade kad se oleše od pića i tableta i mogu da budu opasni.Ne bih isključio veći haos ako joša malo ostanu tamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *