НОВИ ИНЦИДЕНТИ БРИТАНСКИХ ВОЈНИКА У ХРВАТСКОЈ: Малтретирали трогодишње дете

НОВИ ИНЦИДЕНТИ БРИТАНСКИХ ВОЈНИКА У ХРВАТСКОЈ: Малтретирали трогодишње дете

3 јула 2019

Амбасада Велике Британије у Хрватској тврди да је покренута истрага у вези са низом инцидената британских војника у Задру, пише сплитска „Слободна Далмација“.

Након што су британски падобранци, припадници британског ратног ваздухопловства, Краљевских ваздушних снага прошле седмице учествовали у низу инцидената у Задру, где су дошли на одмор из Удбине након војних вежби НАТО-а, из Амбасаде Велике Британије у Загребу поручили су да је покренута истрага.Представници Амбасаде нису рекли хоће ли изгредници бити кажњени због свог понашања.

Подсећа се да су од прошлог понедељка до данас британски војници учествовали у двадесетак јавних изгреда, од тога да су наводно уринирали по улици и дивљали у кафићима, до тога да нису плаћали рачуне, да су се вулгарно понашали према девојкама, били насилни и нарушавали јавни ред и мир.

Пет војника је за сада на Прекршајном суду у Задру кажњено новчаним казнама.Нови инциденти

У међувремену су се догодили нови инциденти, пише „Слободна Далмација“, а један од инцидената које су грађани пријавили, али полиција на месту догађаја није затекла починиоце, догодио се када су четири пијана или, како кажу, можда дрогирана војника упала у двориште једне приватне куће у Петрчанима где је био трогодишњи син власника.

Један од војника покушао је да дохвати дете, али је у том тренутку на њега насрнуо дечаков отац и задао му неколико удараца.

Британски војници су тада отишли у непознатом правцу, преноси Танјуг.

У последњем инциденту који је пријављен у уторак, око 9 сати и 30 минута, британски војници су реметили ред и мир на задарској риви. Полиција их није затекла на месту инцидента. Неки сведоци тврде да је један британски војник ногом одвалио камени стуб на шеталишту испред Цркве Свете Марије у Задру.

KOMENTARI6 коментара

 1. Radojka says:

  Čuli da je dete iz srpske familije pa su hteli da se poigraju.

 2. Maksa says:

  Svasta su oni radili po kolonijama, eto opet isto.

 3. Rale says:

  Došli u svoju koloniju pa se shodno tome i ponašaju.

 4. Gabrijel says:

  Sve je do prirode čoveka. Ako je čovek - "pčela", svuda će tražiti - i naći cvet. Ako je čovek "muva", svuda će tražiti--i naći go*no. Tako i ove "muhe" - nepogrešivo su našle svoj cilj- činjenje zla svuda i svakome.

 5. Orthodox says:

  Ovo je tek početak nove kolonije, gde će britanski, nemački i američki vojnici početi da maltretiraju kolonijalne narode, hrvati nisu ni svestni šta jih ćeka od njihovih novih gazda koji su jih kako hrvati misle oslobodili od komunističke SFRJ. Neka se pripreme i Hrvati i Bošnjaci jer ima da igraju kako gazde sviraju...

 6. milorad2 says:

  drogirane budale...oni ne znaju šta rade kad se oleše od pića i tableta i mogu da budu opasni.Ne bih isključio veći haos ako joša malo ostanu tamo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u