НОВИ ИЗВЕШТАЈ потпуно открива њихове циљеве за Босну

NOVI IZVEŠTAJ potpuno otkriva njihove ciljeve za Bosnu

25 aprila 2019

Istraživačka služba pri Kongresu SAD pripremila je izveštaj o politici Amerike prema Bosni i Hercegovini u kojem se navodi da Sarajevo ima važan geopolitički značaj za Vašington na Zapadnom Balkanu, ali da na njega negativan uticaj vrše Rusija, Turska i Kina.

Stoga bi, kako se navodi u izveštaju, Kongres trebalo da razmotri pitanje dodeljivanja pomoći Bosni i Hercegovini ukoliko se to uklapa u dugoročne ciljeve SAD.Pre svega, iz istraživačke službe ukazuju na to da treba sagledati ciljeve kao što su očuvanje teritorijalne celovitosti BiH, zatim pitanje integracije BiH u sastav NATO-a i EU, ali i kada je reč o očuvanju energetske stabilnosti i izdržljivosti te zemlje na strane uticaje.

Takođe, u izveštaju se ističe i da Moskva, navodno, namerava da utiče na evroatlantske integracije Zapadnog Balkana, kao i da učvrsti svoju težnju ka dobijanju statusa „velike države“.

„Rusija nastoji da podrije stabilnost Bosne i Hercegovine, da produbi etničku razliku podržavajući antiliberalne i antizapadne političke struje i pružajući podršku militarizaciji Republike Srpske“, piše u izveštaju.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. Ljubinka says:

  Ciljevi su očistiti Bosnu kao i Hrvatsku od Srba makar i genocidom kao u Krajini i ostatku Hrvatske a o tom etničkom čišćenju izdajnici u Beogradu ćute i štite ustaše i svoje gazde sa zapada.

 2. Milan says:

  Prilikom posete Tita razvijenoj kapitalističkoj državi SAD 1971 godine jedno od škaljivih pitanja domaćina bilo je da navede i objasni šta je njegova imovina. Evo već zadnje tri decenije još uvek su veoma zainteresovani za celokupnu ekonomsku zaostavštinu stvorenu za vreme njegove vladavine. Nakon tri decenije njihovog napornog "rada" nisu uspeli da u potpunosti i sve preuzmu za sebe. Eto tako halavi vampiri još uvek se halavo guraju oko preuzimanja Brozoslavije. Čak su pre neki dan objavili mišljenje CIA da predsednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito nikada nije postojao. Kad tako vide da Tito nije ni postojao što se onda tako dugo guraju oko velikog broja fabrika i druge imovine nastale u dugom periodu njegove vladavine?!

 3. Milan says:

  Domaći drupodi-demokraDe rasprodavali su i još uvek rasprodaju naše fabrike rudnike i ostala blaga stranim demokraDama. Jasno je da su i strane i domaće demokraDe sada zajedno u istim vodama i da su veliki drugari. Broza baš briga jer on je odavno umro. Ali veseloj domaćoj radničkoj klasi šta se desilo i šta joj preostaje od te imovine a nakon ovih velikih operacija domaćih i stranih demokraDa?

 4. Milan says:

  Nekadašnja prilično velika narodna imovina ni slučajno nije narodna. Zatim kažu da i to je demokratija, a ja u tome vidim pokradeni narod tj. demokraDiju. PokraDisani smo samo tako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *