НОВИ КРВАВИ НАПАД НА СИРИЈСКУ ВОЈСКУ: Претрпели тешке губитке, окривљена опасна група коју су СТВОРИЛИ АМЕРИКАНЦИ

НОВИ КРВАВИ НАПАД НА СИРИЈСКУ ВОЈСКУ: Претрпели тешке губитке, окривљена опасна група коју су СТВОРИЛИ АМЕРИКАНЦИ

26 јануара 2021

СИРИЈСКА арапска армија је саопштила да су три војника погинула, а десет је рањено, у нападу на аутобус дуж аутопута Деир ез Зор-Палмира.

Према саопштењу које преноси либански портал Ал Масдар, напад се десио око 14:30 по локалном времену у близини града Ал-Шула. Сиријска армија често користи цивилне аутобусе за транспорт војника.Возило је упало у заседу групе наоружаних мушкараца који су отворили ватру на аутобус са јужног краја ауто-пута, пре него што су се повукли назад у пустињу.

Још увек ниједна група није преузела одговорност за напад, али је САНА објавила да су нападачи стигли из области Ал-Танф, коју контролишу Американци. Сиријска војска није потврдила ни оповргла те наводе.

У Ал-Танфу, области која се налази на тромеђи са Ираком и Јорданом, налази се истоимена америчка војна база. Управо ту Американци обучавају побуњеничку групу Мугавир ал-Тавр (Војска командоса револуције), која наводно има везе и са џихадистичким организацијама у том делу Сирије.

Исламска држава је прошлог месеца извела сличну заседу на аутобус који је превозио војнике и цивиле, и том приликом је погинуло 25 људи, а рањено је 13.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. persida says:

    A sto Rusi ne stvore slicne grupe od stranih placenika, nego salju svoje mladice da ih komadaju teroristi?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u