НОВИ КРВАВИ НАПАД НА СИРИЈСКУ ВОЈСКУ: Претрпели тешке губитке, окривљена опасна група коју су СТВОРИЛИ АМЕРИКАНЦИ

NOVI KRVAVI NAPAD NA SIRIJSKU VOJSKU: Pretrpeli teške gubitke, okrivljena opasna grupa koju su STVORILI AMERIKANCI

26 januara 2021

SIRIJSKA arapska armija je saopštila da su tri vojnika poginula, a deset je ranjeno, u napadu na autobus duž autoputa Deir ez Zor-Palmira.

Prema saopštenju koje prenosi libanski portal Al Masdar, napad se desio oko 14:30 po lokalnom vremenu u blizini grada Al-Šula. Sirijska armija često koristi civilne autobuse za transport vojnika.Vozilo je upalo u zasedu grupe naoružanih muškaraca koji su otvorili vatru na autobus sa južnog kraja auto-puta, pre nego što su se povukli nazad u pustinju.

Još uvek nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, ali je SANA objavila da su napadači stigli iz oblasti Al-Tanf, koju kontrolišu Amerikanci. Sirijska vojska nije potvrdila ni opovrgla te navode.

U Al-Tanfu, oblasti koja se nalazi na tromeđi sa Irakom i Jordanom, nalazi se istoimena američka vojna baza. Upravo tu Amerikanci obučavaju pobunjeničku grupu Mugavir al-Tavr (Vojska komandosa revolucije), koja navodno ima veze i sa džihadističkim organizacijama u tom delu Sirije.

Islamska država je prošlog meseca izvela sličnu zasedu na autobus koji je prevozio vojnike i civile, i tom prilikom je poginulo 25 ljudi, a ranjeno je 13.

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    A sto Rusi ne stvore slicne grupe od stranih placenika, nego salju svoje mladice da ih komadaju teroristi?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *