Novi meč Srbija – Albanija na neutralnom terenu i bez publike?

Novi meč Srbija – Albanija na neutralnom terenu i bez publike?

16 oktobra 2014

srbija-2 albanijaPrekinuta utakmica između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope biće najverovatnije ponovo odigrana i to na neutralnom terenu, saznaju Večernje Novosti iz izvora bliskog Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA).

Beogradski list navodi da ukoliko UEFA odluči da se igra novi meč između Srbije i Albanije – on bi počeo od prvog minuta, a ne od 41, kada je prekinut duel u Beogradu.

Prema saznanjima Novosti, UEFA je najbliža odluci da se dve reprezentacije sastanu u potpuno drugim okolnostima i da je velika verovatnoća da će se igrati bez publike, kako bi se mogućnost za eventualne nove incidente svela na minimum.

UEFA je pokrenula postupak protiv oba saveza, a ranije danas potvrdila je da će odluku o epilogu meča i eventualnim kaznama doneti njena tročlana komisija 23. oktobra.

Fudbalski savez Srbije tereti se zbog navijačkih nereda, bacanja baklji i drugih predmeta sa tribina, korišćenja lasera, ulaska navijača na teren i slabe organizacije meča, a Albanci za odbijanje da nastave utakmicu i zbog prikazivanja nezakonitog transparenta.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u utorak pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti.

Susret je prekinut pri rezultatu 0:0.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *