НОВИ МЕЂУНАРОДНИ СУКОБ: Макрон ударио на Русију

NOVI MEĐUNARODNI SUKOB: Makron udario na Rusiju

27 juna 2017

Kremlj se ne slaže sa izjavom predsednika Francuske Emanuela Makrona o pretnji od Rusije. Moskva će nastaviti strpljivo da opravdava svoj stav o unutarukrajinskom konfliktu, rekao je novinarima portparol predsednika Dmitrij Peskov.

Od Peskova su zatražili da prokomentariše kako će izjava francuskog predsednika uticati na perspektive „normandijskog formata“, jer je za vreme sastanka sa ukrajinskim liderom Petrom Porošenkom nazvao Rusiju agresorom.

– Ne slažem se sa našim francuskim kolegom, sa tim formulacijama koje su se čule sinoć od gospodina predsednika. I nesumnjivo, ruska strana će nastaviti strpljivo da objašnjava realnu stranu stvari i svoj stav o ukrajinskom pitanju… To naglašava značaj „normandijskog formata“, koji je jedina bezalternativna platforma za razgovor i nastavak pokušaja za rešavanje ovog unutar ukrajinskog konflikta – rekao je Peskov.

Dan ranije, Makron je izjavio da Francuska nikad neće priznati „aneksiju Krima od strane Rusije“. Francuski lider je naveo da u sukobu u Ukrajini agresija dolazi od Rusije.

– Znači, mi sve znamo, ko je pokrenuo rat i ko je stvorio ovu situaciju i u kakvoj situaciji se nalazimo – rekao je on na zajedničkom brifingu sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom.

KOMENTARI5 komentara

 1. Sasulja says:

  Nije njima do Ukrajine,nego ode im Krim ispred nosa.

 2. Hrvomor says:

  FRANCUZI, ODE VAM I LIBIJA,DŽABA STE SE TRUDILI.

 3. Trifun says:

  Zapadne genocidne hijene su porazene. Bice i direktno potucene zestoko koliko vidim. Rusija da posalje 150,000 vojnika u Siriju! Munjevitom akcijom! Nema nazad.

 4. Dondon says:

  Realno gledano Rusija je aneksirala Krim. To sto je neko nekada poklonio deo teritorije i sve ostalo je nebitno jer pravno gledano Krim je Vojno aneksiran pa je naknadno uradjen "demokratski" referendum gde je aneksija opravdana voljom naroda. Medjutim, zanemaruje se cinjenica da je referendum o odvajanju Krima uradjen samo na Krimu sto je realno gledano nerealan referendum. Po svim pravilima trebalo je da bude raspisan na celoj teritoriji Ukrajine i tako da se izrazi volja Ukrajinskog naroda. Ukoliko povucemo paralelu sa Kosovom upravo to je Srbija uvek gledala da uradi jet je znala da referendum na delu teritorije tu teritoriju odvaja 100% Elem, to sto Makron, Merkel i ostali ne priznaju Krim kao deo Rusije nikoga ne interesuje, jer Rusija je obavila posao i sad mogu da se cesu gde ih i svrbi i ne svrbi.

 5. Trifun says:

  Rusija da zakaze sjednicu Saveta Bezbjednosti UN i da iznesu svoju zabrinutost za pokusaje laziranja jos jednog hemijskog napada u Siriji kako bi laznim optuzbama pokrenuli jos jednu agresiju na Siriju! I ondas kada je javnost formalo obavijetana o agresivnim podmetanjima da udari silom na te hijene ukoliko se drznu opet da napadnu Siriju na tim podmetanjima! Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *