НОВИ НАПАД НА РУСКУ БАЗУ У СИРИЈИ: Руси спремају најватренију одмазду до сада!

NOVI NAPAD NA RUSKU BAZU U SIRIJI: Rusi spremaju najvatreniju odmazdu do sada!

7 jula 2018

Treću noć za redom teroristi su dronovima napali rusku bazu Hmejmim na severu Sirije.

Ruska PVO je i ovog puta odbranila bazu obarajuci dronove koji su bili usmereni na severni deo baze.

SAA je u znak odmazde odmah artilherijom napala teroriste na severu Latakije, a po sirijskom medijima, Ruska avijacija ce veceras izvesti najmasovniji napad na Idlib kao kaznu za ugrozavanje baze.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. goran says:

  Opet Rusi ne gadjaju svoje prave neprijatelje nego njihove placenike. Nemaju petlju, pa to ti je.

 2. Hruscov says:

  Gde ces cekicem na muvu, razmisli pa ozezi. Inace odose parke.

 3. Miraš. says:

  Problem se na najsigurniji način može rešiti tako da snage SAA oslobode i preuzmu i to što više zapadne delove deeskalacione zone Idlib. Rusi ovo zasad trpe samo zbog toga što je bilo značajnija Abu Duhur ofanziva, zatim oslobadjanje Istočne Gute i delova grada Damaska,itd. a sada zbog značaja oslobadjanja jugozapadne Sirije. Pre otprilike dva meseca pominjali su već razradjenu vojnu operaciju Tigrovih snaga (SAA) na veći grad Džisr eš Šugur u severozapadnom delu Idliba iz kog su dosad najčešće poletali dronovi na rusku avio bazu, ali ne samo odatle. Zatim posebno su planirane još neke vojne operacije u Idlibu ali sve to je odloženo. Za preuzimanje pomenutog grada snage SAA moraju najpre da oslobode najsevernije delove Latakije i Hame, a na sam grad sigurno bi potrošili nekoliko nedelja. Strateški je bilo značajnije da što pre budu oslobodjeni mnogi drugi delovi Sirije.

 4. Miraš. says:

  Oni koji su izdali zadatak teroristima da sada što češće gadjaju rusku vojnu bazu Hmejmim najverovatnije žele da postignu to da posle jugozapadne Sirije snage SAA naivno se zabavljaju sa manje značajnim Idlibom i to više nedelja. Tako bi dobili u vremenu za sebe da se još bolje učvrste i da ne izgube naprimer Tabku i Raku, ili najveće sirijsko naftno polje Omar i ostala naftna polja u istočnom delu pokrajine Deir ez Zor, ili bazu Tanf, a takvi gubici bi ih baš pogodili i zaboleli. Ne verujem da će nasesti na ovu navlakušu. Zazvučaće čudno, ali nije neprijateljski ni prema Rusiji - ispada da će biti dobro ako teroristi iz Idliba budu još mnogo puta gadjali rusku bazu, nadam se uvek bezuspešno.

 5. Miraš. says:

  Primećuje se da su očeličili i duhom. Neke udarce trpe i ne povode se za njima nego odredjuju prioritete i biraju šta je strateški najznačajnije. Jedino tako će najefikasnije oslobodjati i osloboditi sve teritorije Sirije i najbrže stići do kraja rata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *