НОВИ НАПАД НА СИРИЈУ: Оборено 9 ракета (ВИДЕО)

NOVI NAPAD NA SIRIJU: Oboreno 9 raketa (VIDEO)

17 aprila 2018

Kako javljaju mediji tokom noći Sirija je opet bila meta napada – gađana je aviobaza Šairat i aerodrom pored Damaska. Za sada nema zvanične potvrde incidenta.

Arapski mediji su javili da su sredstva PVO sirijske vojske noćas odbila dva raketna napada na vojne aerodrome u Šairatu, u provinciji Homs, i u Dumeiru, 50 kilometara severno od Damaska. Kako je saopštio izvor televiziji El Ekbarija u komandi Oružanih snaga Sirijske Arapske Republike, sirijska vojska je oborila šest meta iznad Šairata i tri rakete u blizini Dumeira.

Prema informacijama portala El Masdar, dve avio-baze su napali izraelski avioni iz vazdušnog prostora Libana. To, međutim, ne potvrđuje ni zvanični Damask, niti Tel Aviv.

Televizija Skaj njuz Arabija, pozivajući se na očevice, saopštila je da su se tokom noći u dolini Beka na istoku Libana, sa sirijske strane, čule eksplozije. Moguće je da je napad bio izveden po pozicijama šiitskog pokreta „Hezbolah“, koji ratuje na strani Damaska.

Televizija El Manar je javila da je izraelska avijacija intenzivno letela iznad Golanske visoravni. Prema njihovim informacijama, izraelska komanda je u taj region prebacila pojačanje u ljudstvu i oklopnoj tehnici za slučaj da sirijska vojska odgovori na raketne udare.

(Sputnik)

KOMENTARI9 komentara

 1. Željko says:

  Toliko o "jakoj" Rusiji i ruskim "suvremenim" oružjem!

 2. M says:

  Problem je i u tome što proturaketa treba više od raketa,a možda su i skuplje.A Zapad ima više novaca i može proizvesti i više raketa,tj.će vjerovatno i pogoditi željene ciljeve!Osim u nekim drugim varijantama! A koje možda Rusi počinju metati na stol i razrađivati!Ne bi me čudilo!To im je naime jedina šansa za opstanak!

 3. goran says:

  Koliko puta gledamo isto, Rusija samo grmi na Zapad, a ne sme da zucne kada bombarduje Izrael. Previse otuzno i predvidljivo. Rusi i Amerikanci su sluge cionisticke klike, bez ikakvih svojih ideja.

  • Željko says:

   @ goran Pišem prije par dana, Marija Putin ( ŠALOMova) i sestra mu promijenila prezime iz Putin u Tatjana ŠALOMova! ŠALOM skoro svi znaju čija je riječ i pozdrav u isto vrijeme!!

   • goran says:

    Imas li izvor, bilo bi jako korisno da vidimo. Putinov zet je inace iz istog plemena iz kojeg i Trampov Kusner.

 4. goran says:

  Prvi izvestaju kazu da Rusi negiragu da je bilo ko ponovo gadjao Siriju. Lazu. Evo sta se desava: "Televizija Al Manar je javila da je izraelska avijacija intenzivno letela na Golanskoj visoravni. Prema njihovim informacijama, izraelska komanda je u taj region prebacila pojačanje u ljudstvu i oklopnoj tehnici za slučaj da sirijska vojska odgovori na raketne udare. Sada vidimo ko je glavnio terorista u regionu. Zapravo to se oduvek znalo, ali niko ne sme da prizna, ne sme niko da zucne.

 5. goran says:

  Svi priznaju da se rokanje nastavlja, samo Rusi lazu da bi zastitili istinu o Izraelu. Evo malo vesti: Syria’s air defenses shot down missiles targeting Shayrat air base in Homs province early Tuesday, state media reported, as a Hezbollah media arm said missiles targeting Dumayr base near Damascus were also intercepted. Iranian news agencies also reported missiles being fired toward Shayrat. Approximately nine missiles reportedly targeted the base; their source isn’t yet clear.

 6. Miraš says:

  Ova vest po svoj prilici preneta je sa libanskih medija. U tekstu stoji i da "Napad nije zvanično potvrdjen" .... Po sirijskim izvorima LAŽNA UZBUNA prošle noći prouzrokovana je "ZAJEDNIČKIM E L E K T R O N S K I M NAPADOM" od strane Izraela i SAD na sirijski radarski sistem. Zvanična sirijska agencija SANA objavila je samo ovo: „Lažna uzbuna o narušavanju vazdušnog prostora prošle noći aktivirala je sirene PVO i nekoliko raketa. Nije bilo nikakvih napada spolja“, saopštila je sirijska državna novinska agencija.... Po ovome u bazi u Šairatu noćas se čula lažna uzbuna kao posledica elektronskog napada, a da pritom nije bilo napada na Siriju. Hm, zašto bi Izrael (i SAD) uradili samo elektronski napad? Da li opipavaju (ne)sposobnosti , tj. traže slabe tačke u slučaju novog većeg napada. Povodom raketnog napada trojne nato koalicije na Siriju, Izrael je pokazao da je veoma nezadovoljan rezultatima tog udara. Moguće je da Izrael sada pokušava da obezbedi sledeći puno uspešniji udar na Siriju.

  • goran says:

   Samo se zanosi i uljuljkuj, pa Izrael je poslednjih godina izvrsio oko 100 napada na Siriju, a Rusi nijednom nisu smeli to ni DA POMENU. Licemeri, sta drugo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *