НОВИ НАПАД НА СРБЕ НА КОСМЕТУ: Шиптарски бандити изболи ножем српског младића!

NOVI NAPAD NA SRBE NA KOSMETU: Šiptarski banditi izboli nožem srpskog mladića!

5 jula 2018

Dvojica napadača, za koje se sumnja da su Albanci, napali su jutros oko dva sata iza ponoći dvadesettrodišnjeg Nikolu Dejanovića u selu Prilužju i sa više uboda nožem naneli mu teške telesne povrede opasne po život.

Prema rečima meštana Dejanović je sa svojim rođacima krenuo kući iz obližnjeg kafića, ali ih je u centru sela sustigao automobil iz kojeg su posle kratog pitanja na albanskom jeziku izašla dvojica napadača koji su srpske mladiće najpre isprskali biber sprejom, a potom i potegla nož.Nikola je tom prilikom zadobio više uboda po telu, posle čega su napadači pobegli automobilom. Kolima hitne pomoći povređeni mladić prebačen je u Kliničko – bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici gde je posle hirurškog zbrinjavanja smešten na Odeljenje intenzivne nege.

– Pacijent Nikola Dejanović dovezen je sa više ubodnih rana u predelu grudnog koša i levog slabinskog predela. Trenutno se nalazi u jedinici Intenzivne nege na 24 – časovnom monitoringu svih vitalnih finkcija. Njegovo trenutno zdrvastveno stanje je stabilno, ali su nanete povrede teške i mogu u daljem toku vitalno ugroziti život pacijenta – rekao je za „Novosti“ zamenik direktora KBC – a u Kosovskoj Mitrovici doktor Zlatan Elek.

U hodniku Mitrovačke bolnice, ispred Intenzivne nege, roditelji povređenog mladića sa neizvešnošću očekuju vesti o stanju svog sina. Majka Biljana sa suzom u oku pita, više za sebe nego za druge, šta i kako dalje.

– Izašao je sa drugovima do jedinog kafića koji imaju, a po povratku kući napadnut je bez ikakvog razloga. Šta da očekujem da nam se još desi, gde da pustimo svoju decu – plačnim glasom govori Biljana, majka troje dece.

Sa porodicom povređenom mladića bio je i predsednik Privremenog organa opštine Vučitrn Aleksandar Mišić.

– Ovaj pokušaj ubistva koji se desio je atak na najveću srpsku enklavu Prilužje, a sve sa ciljem da se Srbi zaplaše i isele iz svojih domova. Svakako da ovakvi napadi unose nemir među ljudima, ali siguran sam da nas neće pokolebati u nameri da ostanemo na svojim ognjištima – rekao je Mišić i pozvao „državu Srbiju da nam im u tome pomogne“.

Mišić je zatražio od vlasti u Prištini i nadležnih organa da osude ovaj napad, pronađu i kazne počinioce.

Marko Đurić najoštrije je osudio jutrošnji napad na srpske mladiće u selu Prilužje kod Vučitrna i zatražio od nadležnih organa i međunarodne zajednice da u najhitnijem roku pronađu počinioce i spreče dalju eskalaciju nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

„Nakon nedavnog ranjavanja Aleksandra Jeftića u Suvom Dolu i jutrošnjeg ranjavanja srpskog mladića u Prilužju sasvim je jasno da je u toku organizovana kampanja nasilja nad Srbima u pokrajini, i da je neophodno preduzeti najodlučnije mere kako bi se sprečilo da ekstremisti ugroze godinama građen mir“, naveo je Đurić u saopštenju.

On je istakao da privremene institucije samouprave u Prištini moraju da se, ukoliko ne žele nekontrolisanu eskalaciju nasilja na Kosovu i Metohiji, jasno ograde od brutalnih i podmuklih etnički motivisanih napada na Srbe i da angažuju sve kapacitete kako bi zločinci bili privedeni pravdi.

„Očigledno protivnici mira i suživota na Kosovu i Metohiji na ovaj način nastoje da potkopaju nastojanja da se problemi na terenu rešavaju mirnim sredstvima i dijalogom i da kod Srba u pokrajini izazovu strah i nemir“, ocenio je Đurić.

Prema njegovim rečima, jutrošnji napad je još jedna potvrda neuspeha dela međunarodne zajednice da gotovo dve decenije od završetka ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji uspostavi vladavinu zakona i uslove za siguran i dostojanstven život srpskog naroda.

KOMENTARI3 komentara

  1. test01 says:

    Tuzno je ovih dana biti Srbin i u Srbiji a kamoli na KiM, Kazu da riba smrdi od glave a zna se ko je na vlasti i za koga rade...

  2. rajko says:

    Stvarno bih voleo da se u toku dnevnika u 19,30 pojavi Djuric i kaze nama obicnim ljudima "Evo braco srbi, nase resavanje problema mirnim putem urodilo je plodom - uhapsen je napadac NN". Ko je obde blesav? Mi koji slusamo kako nas lazu, siptari koji se bore da najure srbe sa KiM i za to su dobro placeni, strana vojska koja ima zadatak da cuva mir a to ne cini, nato agresori koji u vojnoj bazi pripremaju formiranje siptarske vojske, ili je to neko ko cini sve da se Kosovo odvoji od Srbije. Ko ce odgovarati za zlocin sto namerno ne trazi da nam se ispune prava navedena u rezoluciji 1244 jer jedino nasa vojska i policija mogu da srbima osiguraju bezbedan zivot na KiM.

  3. Ninoslav says:

    Trpite i trpećete dokle god ne budete na napad odgovarali žestokim protiv napadom. Šiptari su kukavice i kada vide da je ispred njih sila oni podviju rep. Zato radite na natalitetu i vladajte zemljom. Ista poruka i svim Srbima po svim Srpskim zemljama samo što više dece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *