НОВИ НАПАД НА ВЕНЕЦУЕЛУ – СНАЖНА ЕКСПЛОЗИЈА: Председник Мадуро оптужио Американце!

NOVI NAPAD NA VENECUELU – SNAŽNA EKSPLOZIJA: Predsednik Maduro optužio Amerikance!

9 marta 2019

Električni sistem u Venecueli je bio meta drugog sajber napada, rekao je predsednik Nikolas Maduro.

Karakas je optužio SAD za „sabotažu“, dok američki zvaničnici krive lokalnu korupciju i loše upravljanje.Nakon hakerskog napada na hidroelektranu Guri, u četvrtak uveče, većina zemlje je ostala bez struje, a venecuelanske vlasti uspele su obnoviti energiju „mnogim delovima“ zemlje.

Međutim, u subotu uveče je usledio novi napad, a mnogi od obnovljenih sistema ponovo su pali, rekao je predsednik Venecuele.

– Danas smo obnovili snabdevanje električnom energijom na 70 odsto teritorije zemlje, ali je u podne izveden još jedan sajber-napad na jedan od objekata koji je do tada radio idealno. Zbog toga je prekinut ceo napredak koji smo uspeli da postignemo do sredine dana – rekao je Maduro na mitingu u Karakasu.

Ranije, nepotvrđeni izveštaji kažu da je 95 odsto zemlje ponovo bez struje, nakon što je Sidorska stanica u državi Bolivar navodno eksplodirala, izbacujući oblake crnog dima u nebo. Podstanica je navodno održavala snabdevanje strujom zemlje, jer je fabrika Guri – koja proizvodi 80 posto snage zemlje zastala.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ivana says:

    Ameri sijači zla po celoj planeti a inače i Vučićevi dobri prijatelji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *