НОВИ напад у БРИСЕЛУ!

NOVI napad u BRISELU!

25 marta 2016

brisel-nakon-eksplozije-policija-xinhuaU današnjoj velikoj policijskoj operaciji u briselskom kvartu Šarbek ranjena je i uhapšena osoba koja je kod sebe imala eksplozivne supstance, javila je belgijska televizija RTBF, a preneo Rojters.

Prvi čovek Šarbeka Bernard Klerfajt je kazao da je uhapšeni bio povezan i sa terorističkim napadima u utorak u Briselu i sa sprečenim napadom u blizini Pariza koji je osujećen juče.

Klerfajt je kazao da su tri eksplozije koje su se čule tokom policijske akcije bile kontrolisane. Jedan od svedoka rekao je za televiziju RTL da je policija prišla osumnjičenom na autobuskoj stanici i zatražila da skine jaknu, kako bi proverili da nema eksploziv vezan oko struka.

Rojters navodi da je operacija povezana sa jučerašnjim hapšenjem teroriste u Francuskoj koji je spremao napad u toj zemlji.

U briselskom kvartu Šarbek danas je u toku bila velika operacija policije, a belgijski državni mediji su javili da su se tokom akcije čule dve eksplozije i svedoci naveli da je bilo pucnjeva iz vatrenog oružja, prenosi AP.

„Libr belžik“ javio je da je jedna osoba u toj operaciji „neutralisana“.

Agencija Belga javila je da se na početku akcije začula eksplozija.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *