НОВИ НАПОЛЕОН – РУСКА СПРДЊА

НОВИ НАПОЛЕОН – РУСКА СПРДЊА

1 марта 2024

Пише: Бранко Влаховић

ПОЗИВ француског председника Емануела Макрона да чланице НАТО пошаљу своје војнике у Украјину мало кога је уплашила у Русији и углавном је изазвала спрдњу.

Многи коментатори су Макрона назвали новим Наполеоном и сугерисали су му да се позабави историјом и научи како су пролазили они који су кренули у рат против Руса. Још на почетку сукоба у Украјини кад су западне земље почеле да шаљу оружје Кијеву у Москви су извадили архивске документе из којих се видело да су те исте државе слале наоружање и Хитлеру. Овог пута портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова отворила је још једну срамну страницу француске историје. Она је преко свог телеграм-канала подсетила Макрона да су Французи и у Другом светском рату били на страни руских непријатеља.– Француска СС дивизија „Шарлеман“ и друге јединице Француза браниле су у Берлину 1945. Рајхстаг и Рајхсканцеларију. Баш они су бранили и Хитлеров бункер. Зато су били међу последњима које је Трећи рајх наградио нацистичким ордењем Рицарског (витешког) крста – написала је гласноговорница МСП.

Истовремено је упитала француског лидера:

– Емануеле, јесте ли ви решили да организујете дивизију „Шарлеман два“ за одбрану бункера Зеленског?

Захарова је подсетила да је Макрон пре месец дана оповргавао информације да Француска шаље легионаре у Украјину. Било је то кад је погинула већа група Француза на фронту на истоку Украјине. Макрон је већ доживео први пораз у Паризу кад су лидери многих чланица НАТО отворено рекли да не намеравају да шаљу своје трупе на источни фронт и улазе у директан сукоб са Русијом. На крају је добио и шамар из Америке јер су и из Вашингтона поручили да не намеравају да улазе у рат са Русима.

Наравно да то не значи да водеће западне земље већ нису умешане и свима је јасно да за софистифициранимм оружјем седе инструктори из оних држава које су и послале ту војну технику. Само наивни верују да командним пунктовима америчких система „Патриот“ руководе украјински војници.

(Новости)

KOMENTARI19 коментара

 1. Izmet efendija Kurpušić says:

  Samo mu fali onaj smešni šešir 😂😂😂. Pekinezer je, tu je isti 🤣🤣🤣. A i Sv.Helena još uvek postoji 🤣🤣🤣

 2. Косовац says:

  Неки паметан добар човек, или институција из Србије, се сетио и скенирао старе књиге и старе новине и све то пустио слободно у јавност. И старе новине се могу сматрати историјским, зато што су оне бележиле догађаје, тада савремене, тако да се данас са 100% сигурности може сматрати да су те информације тачне. Тако сам ја у једним Београдским новинама које су излазиле за време окупације пронашао чланак и слику испраћаја једне бригаде Француза која је послата да се бори уз Хитлера на Источни фронт. Интересантно да никад није писано да иду да се боре против Руса, него увек да се боре против Бољшевика. Лепо се на фотографији види да су Француски солдати дигли руку у оном стилу „хајл Хитлер“. ………………..Макрон, декларисано као велики пријатељ Александра Вучића, као и његови криминалци из групе „Квинта“, врше огромне притиске на Александра Вучића, даве га као змија жабу. Видимо слике како седе на столу са Вучићем, њих 4 плус оно говедо Лајче укупно 5, а Вучић 1. Они који нису антисрби, морају да признају као ја, да Александру Вучићу тада није лако. Можда се Квинта шали, али су њихове претње озбиљне. Тако и ја, када видим која га говна нападају, дође ми да га браним. Знам ја, зна он, знамо и сви ми, да када би Александар Вучић прогласио санкције против Русије, тај њихов притисак (претње) не би попустио ни за милиметар. Миц по миц, дошли би у ситуацију да не само да Вучић шаље српске бригаде у Украјину на рат против Русије, него би ти Срби, као Французи, морали да дигну руку и у хору да се деру „Хајл Хитлер“.

  • padre says:

   Za razliku od njega, Napoleon je komandovao svojoj vojsci na terenu! Jeste, da je prvi klisnuo, da ga ne uhvate, ali ipak!

   • Косовац says:

    @ padre, …..Једног тупавог љигавог сорошоида Макрона упоређивати са Наполеоном може се само у иронији, исмејавању, зајебанцији. Ови његови данашњи испади су само последица налога његовог сорошоидног газде, иначе он овако не би иступио ниуком случају. ………………..Иначе, да сам ја живео у Наполеоново време, ја бих га у свом незнању поштовао и навијао за њега, све до момента када је кренуо на Русију. Булча Француз, освојио целу Европу па онда хтео веће, а ко хоће веће - изгуби из вреће. Исто Хитлер, таман је направио солидну тадашњу Европску Унију, усладило му се па хтео да дрпне и Русију. А данас? Данас је пресликана ситуација ове двојице, опет неко ко је завладао Европском Унијом хоће веће. Како је кренуло и „Неко“ ће изгубити из вреће. Све је исто, само никако да сазнамо ко је тај „Неко“? Крије се толико вешто, као да није са овог свијета.

 3. Један тамо, не знаш га ти... says:

  Ћути дерпе сељачки, не бусај се у "груди јуначке" на празно. Исти си к'о и Ћаплави, распродајете, крчмите оно деценијама стицано. Само за различиту суму.

  • Fićko says:

   Ljigavi Makron radi u interesu svoji bogataških pljačkaša Afrike i ne vodi računa da jednog dana, ne tako daleko, može da se nađe u nekoj rupi od zatvora gde će ga strpati baš njegovi nalogodavci, jer će u novonastaloj situaciji hteti da spašavaju svoje dupe.

  • Косовац says:

   Изгледа да сам те одучио од потписивања својих коментара. Добро је, задовољан сам својим успехом. Мада је код тебе и природа учинила своје, познато је из еволуције да су пећински људи после цртања смајлија, озбиљно почели да раде на својој писмености. Као што си и ти временом почео да ходаш на две ноге за разлику од свог прадеде. Још један доказ Дарвинове теорије.

  • Један тамо, не знаш га ти... says:

   Чује се рика говеда...али некако чудна, као да риче на шиптарском.

   • Косовац says:

    Неписмени, поставио си коментар на таквом месту да се види да си себи одговорио и да себи кажеш да ричеш као говедо (где ти је смајли говедо?), честитам, ти си говедо које познаје шиптарски језик.

    • Један тамо, не знаш га ти... says:

     Не заноси се... Довољно је рећи "говедо"... било где, чак и испод чланка о "Холандезима у Украјини" и почећеш да - штуцаш. 👈🏼 🤣

     • Косовац says:

      Да, али имао си неколико киксева где су људи помислили да се „говедо“ односи на тебе, када си факсимил пећинског смајлија „говедо“ употребио на месту свог потписа. Твоја неписменост ти не иде увек у прилог.

    • Један тамо, не знаш га ти... says:

     Оно није "одговор", 🐃лино. Оно је констатација. Да је чак и на другом сајту постављена сви би знали да се односи на тебе. 🤣 Једини си који риче на шиптарском. Сви су се редом уверили у то ко си и шта си. 🤣

     • Косовац says:

      Задовољан сам твојим одговором. Одлично, сви ви неписмени имате довољно интелигенције да објасните зашто је то добро, иако сте неписмени сви вас разумеју шта сте хтели да кажете.

      • Један тамо, не знаш га ти... says:

       🫵🏽 🐃 🤣🤣🤣

      • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

       🫵 🐃 🤣 🤣 🤣 👆

 4. острогорски says:

  Наполеон??? Не! То је НАПОЛАОН(А)

 5. Baćo says:

  Рат у Украјини траје дуго јер су Руси допустили да Запад наоуружа Украјинце. Цео Запад је саучесник рата тао да ће навкрају морати платити цену.

  • Pravda says:

   Ne pada snog da pokrije berg nego svaka zverka da pokaze svoj trag, eto 50 bednih drzava je pokazalo svetu u koju grupu spadaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u