НОВИ „НОН-ПЕЈПЕР“: Косово остаје у Србији још 99 година, добија специјални статус

NOVI „NON-PEJPER“: Kosovo ostaje u Srbiji još 99 godina, dobija specijalni status

17 maja 2021

Nemački list „Cuerst“ objavio je da postoji novi „non pejper“ u vezi sa Kosovom, koji predviđa da južna srpska pokrajina dobije specijalni status u okviru Srbije na 99 godina.

„Pojavio se novi takozvani ’non pejper‘. Ponovo nisu poznati autori, a dokument, u koji je redakcija imala uvid, sadrži 16 tačaka, i predstavlja mali, diplomatski podvig, jer ne krši ni u jednoj tački Rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244“, ističe nemački list „Cuerst“.Taj non-nejper predlaže, kako se navodi, da svi građani Kosova, a posebno se pominje 873.000 kosovskih Albanaca, treba da dobiju državljanstvo Republike Srbije.

Takođe se predlaže da na Kosovu i u Srbiji u aprilu iduće godine budu održani zajednički izbori, i to na svim nivoima.

U „non pejperu“ se navodi da bi izabrani guverner Kosova trebalo da bude i zamenik predsednika Narodne skupštine Srbije, piše „Cuerst“ koji se povezuje sa nemačkom desnicom.

Uz to, na 99 godina, Beograd mora garantovati specijalni status za pokrajinu Kosovo.

Promet roba između Kosova i Srbije ponovo bi trebalo da se podstakne, a obezbeđivanje spoljnih granica preuzeli bi službenici Kosova i Srbije zajedno.

Kako se tvrdi, ambasador Srbije pri UN, prema ovom non pejperu, trebalo bi da ima zamenika određenog od prištinskih vlasti.

Ovaj novi dokument, prema „Cuerstu“, razlikuje se od ostalih predloga time što bi mogao stvarno oživeti debatu o budućnosti i među kosovskim Albancima.

Novi „non pejper“ predviđa Kosovo kao pokrajinu u sastavu Srbije, ali, što je novo, dodaje magazin, predlog je da postoji neka vrsta partnerstva između Beograda i Prištine.

Realizaciju ovakvog rešenja, smatra magazin, mogle bi da miniraju SAD, jer bi mirni dogovor Beograda i Prištine značio potiskivanje SAD sa Balkana.

KOMENTARI19 komentara

  • padre says:

   Jovo na novo!

  • draganBL says:

   opet rat

 1. miliorad5 says:

  Ovo je VEMA OPASNA ZAMKA, RAT je bolji od ovoga i mi i nemamo drugo rešenje za šiptarsku najezdu u srbiju.Pustiti ih dalje da rovare, da dobiju državljanstvo i politički uticaj na unutrašnjoj političkoj sceni naše zemlje, da opet organizuju blokade parlamenta i neke nove "štrajkove i mirne demonstracije" kada god im se digne, će od čitave srbije napraviti NARKO KARTEL koji vode šiptarske poglavice.MORAMO DA IH SATREMO makar ratovali sa CELIM SVETROM jer inače će nas uništiti i mi nemamo drugi način da ih odbijemo i smirimo.Najpametnije je spremiti se za TEŽAK rat jer to nama sleduje sigurno.Ovaj prozor političkog mirnog vremena je na izmaku i sada nailazi haos ovde,na nama je da u tom haosu nastradaju ONI, a mi to možemo da uradimo sigurno.Ako ne uspemo ishod će biti UNIŠTENJE SRBIJE i NAS SRBA.

  • šiško says:

   Mislim da si potpuno u pravu. Ako se šiptarima daje pravo na državljanstvo, onda država Srbija mora da ima pravo da ograniči različita njihova prava, budući da su se oni ogrešili o suverenitet Srbije, izvodili terorističke akcije, vodili bespoštedni rat protiv srpskog stanovništva, pa čak i protiv srpskog nasledja itd. S druge strane,NIKAD ne treba prihvatiti "partnerski odnos" izmedju Beograda i prištine. To su dva različita nivoa i ne smeju nikad biti izjednačeni. I konačno, ne dolazi u obzir da na KiM postoji naoružana vojska, a pogotovu da im se prepusti čuvanje granica i to još zajedno sa srpskom vojskom, koja će uz naoružane šiptare biti dovedeni u veliku opasnost. Ni slučajno. Za šiptare nikad oružje. Oni to zloupotrebe čim ga vide.

   • šiško says:

    Napominjem da je "privremeni" ugovor na tako dug rok jako opasan. To će ponovo biti dodatno "kuvanje žabe" i pripremanje Srbije za nepovoljan ishod. I konačno, Srbija i dalje ostaje bez vrlo svojih značajnih institucija i privrednih resursa, a to je glavni cilj zapada: da nesmetano cedi KiM čitav vek, pa šta ostane, ostane, a neće ostati ništa, ni Srba ni drugih resursa.

    • Radojko says:

     ovde citam samo siska, sisko za predsednika vlade..svaka je na mestu..

  • padre says:

   Kako ti pričaš,izgled mi, da je za tebe sve zamka!A kako ja gledam,s obzirom, kako smo se do sada nosili i šta smo sve izdržali, to bi bilo idealno!Ko zna, gde će biti tad ove zapadne sile, koje misle, da su gazde sada!

  • Radojko says:

   upravo tako, drzava u drzavi gde ce imati samo prava i nikakve obaveze, pa ovo mirise na nemacki koncept..

 2. Milan says:

  Amerikance će se sa Kosova* povući jedino ako negde u svetu budu žestoko poraženi pa im zatrebaju i te vojne snage sa Kosova*. Druga mogućnost poraza i povlačenja je unutrašnje prirode svetske imperije, u slučaju da kod kuće u Americi nastupi žestoka kriza nakon pucanja njihovog ogromnog finansijskog balona. Nakon odlaska Amerikanaca, šta bi radili Šiptari? Sedeli bi i mirno čekali da SB UN donese novu odluku o nekom novom mirovnom sastavu na KIM-u, a u kom ne bi bilo ni snaga iz SAD, i najverovatnije ni pretežno natovskog sastava?

  • šiško says:

   Čini mi se da se upravo takav neki scenario može pročitati iz ovog nemačkog trljoguza. Da bi sprečili gubitak otetih resursa ako tj. kad se nato povuče sa KiM, a položaj i uticaj šiptarskih političkih faktora, a time i uticaj zapadnih vlada značajno oslabi, oni predlažu neku vrstu statusa quo na 99 godina. Još samo da glupi Srbi prihvate i gotov posao. Ružna i opasna igra.

   • Milan says:

    Sada imaju Makedoniju u NATO-u, zato teritorija Kosova* Amerims više nije toliko potrebna za njihove strateške ciljeve. Da li je moguće da planiraju da će se u skorije vreme SAD i NATO povući sa Kosova*, a pre toga treba im što povoljnije rešenje. Čemu žurba? Da li se nečega nekoga boje na njihovom zapadnom Balkanu? Oni se najviše boje savezništva Rusije i Kine. Ukrajinu i tri baltičke republike, čini mi se i Poljsku, su već nudili Putinu, a zauzvrat očekuju prekid ruske bliske saradnje sa Kinom. Rusija je to odbila. Da li su uvećali tu ponudu za zapadni Balkan? Počela je druga polovina maja, a sastanak Bajden-Putin planirali su za Juni.

    • test01 says:

     zure oni odavno, zaglavili su se u "Balkanski glib", spremaju se za sukob sa Rusijom i ne mogu da dozvole da im pozadina nije zasticena mada su napravili i tu bazu na Srpskom KiM! Unistili su ex-YU, zavadili narod i nahuskali sve na Srbe i Srbiju. Znaju da nikada nece vladati Balkanom dok su Srbi tu a posle ove agresije u stvari su samo ucvrstili volju Srba i pokazali ko su i sta su, a da su nas OPLJACKALi - jesu i jos ne staju. Nikada im nije dosta ali hvala bogu situacija u svetu se jako brzo menja. Dace bog da se resimo i ove okupacione vlade i zapadne "opozicije".

 3. Miraš says:

  "Stavnos" znači postojanost. Bez pomoći višnje s neba sveta, postojanost svima (svemu) je bežeća (prolazna) ...

 4. Gardista says:

  Odoh i ja da sastavim jedan non pejper. Vidim da je to hit.

  • šiško says:

   Kad završiš povuci vodu i operi ruke:))))

 5. Kosovac says:

  Da, izabrani guverner Kosova treba da bude i član centralnog komiteta Evropske Unije. ……………Interesantno, u Hong Kongu vlada neko interesantno primirje.

 6. Filip says:

  Nova budalaština daju ti ono što je tvoje da bude tvoje na 99 godina. Hoće po svaku cenu da pravno verifikuju otimačinu. Kada će država Srbija da pokrene projekat o svom istorijskom nasleđu. Za to je potrebno da mnogi odlete sa svojih katedri i i mnogi akademici

 7. Don Kihot says:

  Čemu sve ovo kad imamo Rezoluciju 1244SbUN, koju smo svi učesnici potpisali, to sto su je ignorisali Šiptari i njihovi sponzori to nas ne interesuje, ona je za nas i dalje važeća i od nje nikada ne bi trebalo da odustanemo... Ona je jos bolja nego ova ponuda, a sada imamo totalnu podrsku Rusije ali i Kine... Posto su nas mucili ovoliko decenija i nikako nisu uspeli da nas prevare sada bi opet da izbegnu sprovodjenje Rezolucije, mars bre ološi...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *