НОВИ ОКРШАЈ: Руски разарач пуцао на турски брод!

NOVI OKRŠAJ: Ruski razarač pucao na turski brod!

13 decembra 2015

russian-navy 445Posada ruskog razarača „Smetljivi“ bila je primorana da koristi vatreno oružje da bi sprečila sudar sa turskim ribarskim brodom, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo navodi da se incident dogodio danas i da je „posada ruskog broda ‘Smetlivi’ sprečila sudar sa turskim brodom 22 kilometara od grčkog ostrva Limnos u severnom delu Egejskog mora“, javili su ruski mediji.

Tass navodi da je rusko Ministarstvo pozvalo turskog vojnog atašea zbog ovog incidenta.

Kako navodi rusko ministarstvo odbrane i pored upozorenja turski brod je prišao na svega 600 metara. Posada ruskog razarača SK „Smetljivi“ tada je otvorila vatruu pravcu turskog broda koji je promenio kurs na oko 540 metara od razarača.

KOMENTARI5 komentara

 1. Derim says:

  Ne pucajte na Turke! Turke treba torpedirati da se okupaju. Najbolji je Turcin kada na dnu mora.

 2. Prevarant says:

  I vama je to okrsaj stoko novinarska?!?!!

 3. Altajski som says:

  @Lažov - Potpuno ste u pravu. Nije bilo nikakvog okršaja niti pucanja na brod.(Stim što novinari nisu stoka. Služe nam za pljuvanje udalj i zato ih ne dirajte, molim vas!) Jedan od vrlo čestih načina teranja ribara sa prostora gde ima ribe, ako je u tom prostoru ratni brod je da pukneš malo u vazduh. Ratni brod ima prednost, čak i ako je nema. Uostalom, nema na moru saobraćajnih znakova, nego se u ovakvim slučajevima ide po metodi jačeg. Pukli par metkova u vazduh i osmanski ribari odustali od rizika. Jebeš rat i ribu. Ne ide zajedno. Okrenuli se ljudi i zbrisali, iako su pokušali da tu izvade nešto više ribe. Čudna stvar da riba kad vidi ratni brod, obavezno se tu okuplja jer zna da je zaštićena.

 4. Pera komšija says:

  @Derim Koji lukav nik, da izludiš. Jel neko ikad pokušao da napiše - "Gospodine Deri me..." pa paljba? Nisam primetio.

 5. Derim says:

  Pera komsija! Meni je ime Derim a nadimak Sadam. Dame mnogo vole mene moje ime i nadimak. Setam ulicom kone dovikuju Sada-me, Deri-me. Idila jedna neću nista da menjam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *