НОВИ „ПЛАН“ за тзв. КОСОВО И СРБИЈУ!?

NOVI „PLAN“ za tzv. KOSOVO I SRBIJU!?

4 jula 2021

Bivši posrednik EU za dijalog Beograda i Prištine Robert Kuper smatra da bi bilo dobro da Kosovo i Srbija budu primljene istovremeno u Evropsku uniju.

Izmena kosovskog ustava po njemu je vrlo moguća kako bi se rešilo pitanje formiranja Zajednice srpskih opština..

„To bi moglo biti rešenje za Zajednicu opština sa srpskom većinom, a omogućilo bi da se reši pitanje Severa (KiM) i da Srbi budu zastupljeniji u političkom smislu na Kosovu“, rekao je Kuper, prenela je Ekonomija onlajn.

Prema njegovom mišljenju, ako i Srbija i Kosovo uđu u EU, to je kao da se menja Ustav, preneo je Kosovo onlajn.

Kuper dodaje da se pre 10 godina tokom dijaloga nije razgovaralo o temama kao što je razmena teritorija.

On smatra da bi trebalo biti oprezan kada je o tome reč.

KOMENTARI6 komentara

 1. Baki says:

  Ne prdi bre !

 2. Pera Vol says:

  Dobar predlog s time da Srbija predhodno odstupi Kosovu teritorij do Prokuplja. Onda da se otvori zajednički granični prelaz a Srbija i Kosovo da priznaju nezavisnost Vojvodine. Ni predsednik Vule nebi mogo bolje da usaglasi!

 3. Beli Orao says:

  Sa tim bi Srbija definitivno izgubila Kosmet ! Jer to bi i faktički bilo i priznanje! Srbijo što dalje od fašista ! Imaš ti gdje prodati robu sve što proizvedeš, samo treba da dobro i korektno da radiš . Dobra roba i kvalitetna će uvijek naći svoje tržište , UPAMTITE TO !!!

 4. garo says:

  Sta sve ludacima nece pasti na pamet? Ne baljezgaj debilu, KiM je Srbsko bilo i bice a ti i EU nosite se ...

 5. Anka Partizanka says:

  Dimitrije Tucović piše 1913. “da se ovih dana navršila godina od sistematskog istrebljenja albanskog stanovništva u svim područjima koje je srpska vojska zauzela. Ovu godinu dana proliveno je mnogo ljudske krvi po klancima i poljima balkanskog razbojništva. Ono što Balkanskim ratovima udara pečat najbarbarskijih i najkrvožednijih ratova mračnog srednjeg vijeka, to nisu potoci krvi s jedne i druge strane mrtvih naoružanih ljudi, već je to rijeka krvi poubijanog civilnog stanovništva, nevine djece, žena, staraca, sve mirnih ljudi čija je jedina krivica što su se drukčije Bogu molili, drugim jezikom govorili, i što su na svojim ognjištima naivno sačekali divlje najezde srpske vojske…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *