НОВИ ПОДМУKЛИ НАПАДИ ХРВАТСKЕ: Сваки Србин мора да стрепи

NOVI PODMUKLI NAPADI HRVATSKE: Svaki Srbin mora da strepi

8 marta 2020

Bivši logoraši iz Hrvatske planiraju da do kraja godine podnesu najmanje 5.000 tužbi protiv Srbije zbog „neosnovanog lišavanja slobode i nepoštovanja Ženevske konvencije o postupanju sa ratnim zatvorenicima“!?

Oni će od naše države tražiti obeštecenje u ukupnom iznosu od najmanje 225 miliona evra, a u tome će im pomoći Vlada Hrvatske, čiji se ministar pravde Dražen Bošnjaković obavezao da će formirati komisiju za stručnu i finansijsku pomoć bivšim logorašima.Predsednik Hrvatskog društva logoraša srpskih logora Danijela Rehaka kaže da borba oko 7.600 biviših zatočenika srpskih logora traje jako dugo.

– Želimo da iskoristimo sva pravna sredstva pre nego što ako bude potrebno, pravdu zatražimo na sudu u Strazburu. U tužbama koje ćemo podneti nma ničeg spornog jer smo svi bili zatočeni u logorina na teritoriji Srbije, koje su obezbeđivali pripadnici policije i bivše JNA. Uz sve to, popisao nas je i Međunarodni crveni krst – rekla je Rehakova.

Bivši logoraši kažu da će za jedan dan u logoru tražiti 135 evra, a računica je izvedena prema tabeli koju koriste osiguravajuće društva. Tako bi , navode oni kao primer, jedan logoraš za 271 dan moga da traži obeštećenje od 45.000 evra. Kada se to pomnoži sa 5.000 tužbi, koliko je najavljeno, dolazimo do iznosa od fantastičnih 225 miliona evra!

Komentarušući ove navode lider SRS Vojislav Šešelj kaže da su te tužbe obična glupost.

– Ti zarobljenici su bili pod nadležnošću JNA, a Srbija je suksecor, kao i Hrvatska. Kao pripadnici nelegalnih formacija, oni su apsolutno opravdano uhapšeni. Ako su tokom zarobljeništva mučeni, neka tuže državu Hrvatsku – ističe Šešelj.

KOMENTARI7 komentara

 1. Gardista says:

  Super, neka tuze. Mi cemo imati alibi da im ispraznimo buzet za narednih 10 godina, kolika su zverstva napravili od 42. pa na vamo. Hrvatoretardirana nacija.

 2. Istina says:

  ...kada platite oštetu za logor Jasenovac, Gradišku,itd...tamo je logor koštao 13500€ po danu. Platite vi prvo Jasenovac i oživite mrtve i ubijene Srbe pa će onda da vam platimo tužbe...

  • Srbski vitez says:

   Ustaškom bezobrazluku i cinizmu nema kraja... Ako ta banda kurvatska stvarno podnese tužbe onda Srbija treba da podnese najmanje 250.000 tužbi za najveće etničko čišćenje posle Drugog sv.rata. kao i za genocid učinjen u Jasenovcu i ostalim ustaškim logorima smrti!!! Pa da vidimo gde je pravda...

 3. persida says:

  A u Beogradu Hrvata koliko hoces, kao i hrvatskih firmi. Srbi su najvece puslice i kukavice kad sve to trpe.

 4. milorad2 says:

  ma lože se ustaše na prazno, oni će možda i podneti tužbu koja će biti glatko odbačena ne samo od nas nego redom svuda.Mi trebamo da skupimo njihove liste "herojskih boraca domvinskog rata" i da izdamo masivnu poternicu za svakom tom terorističkom stokom,jer oni su bili teroristi i paravojne formacije i tako su bili i klasificirani i proglašeni TADA od strane UN i USA i EU rusije itd.:) Ta smrdljiva stoka nama čini uslugu ustvari zato što ponovo podiže mulj iz hrvatske zločinačke baruštine,sad će govna da isplivaju na površinu ali nisu to ista vremena danas. Samo neka udaraju u bubnjeve o "domovinskom ratu " gadno će se iznenaditi šta će se desiti.

 5. da da says:

  Danke Deutschland, meine Seele brennt! Danke Deutschland, für das liebe Geschenk. Danke Deutschland, vielen Dank, wir sind jetzt nicht allein, und die Hoffnung kommt in das zerstörte Heim. Propale ustaše načisto,krediti im savili kičmu,a žive kao pacovi u dugovima.

  • doktrina soka says:

   Banke im davale kredite sakom i kapom,samo im nisu nacrtali da im posao nije zagarantovan kao u SSRJ,nema otkaza,pa kada su pocele da padaju firme koje su prodane za bud zasto,ostadose hrvati na ulici a krediti na grbaci.Hrvatsko rukovodsvo je birano bas iz ti svetskih banaka,da opljackaju hrvate,jer profit ne poznaje naciju. U Hr. je tuga tamo nema naroda,mi kazemo ni kod nas,ali nije isto,gradovi od Vukovara do Zagreba su ziva pustinja,kao i od ZG do Rijeke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *