НОВИ ПОТЕЗИ Индије и Пакистана најавили ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ!

NOVI POTEZI Indije i Pakistana najavili VELIKI PREOKRET!

28 februara 2019

Ministar spoljnih poslova Pakistana izjavio je da je Indija danas predala podatke o vazdušnim napadima na pakistanski deo Kašmira, što je znak da su tenzije između dva nuklearna rivala smanjene, prenosi Tanjug.

Portparol ministra Nuhaned Fajsal je rekao da će pakistanska strana ispitati podatke koji su im dostavljeni diplomatskim putem, a o informacijama u dokumentima se nije detaljnije izjasnio, prenele su agencije.Do ovakvog poteza Indije je došlo pošto je premijer Pakistana Imran Han predložio pregovore indijskoj strani. Indijski pilot čiji je avion oboren iznad Pakistana biće oslobođen u petak, najavio je Han u obraćanju parlamentu.

Pakistan je juče saopštio da je oborio dva indijska vojna aviona, samo dan nakon što su indijski borbeni avioni pokrenuli vazdušne napade na pakistanski deo Kašmira, u znak odmazde za samoubilački napad na indijske trupe u Kašmiru od 14. februara, u kojem je poginulo najmanje 40 vojnika.

U pakistanskom delu Kašmira zatvorene su škole i obrazovne institucije. Železnički saobraćaj koji povezuje Lahore na istoku Pakistana i Indiju je obustavljen iz bezbednosnih razloga.

Pakistanski vazdušni prostor zatvoren je već drugi dan, što je izazvalo pometnju u avio-saobraćaju.

Na smirivanje napetosti prethodno su pozvale i Sjedinjene Države, Kina i Rusija.

KOMENTARI5 komentara

 1. DonDon says:

  Nalupase ih na brzinu ovi pakistanci.

  • samostalan says:

   Indusi cvikadzije, kao i Rusi.

 2. A akoM says:

  Srušili im 2 aviona sam tak!Zapadna škola!Bolje tak da se smire,neg da Pakistan iznenada A-izdegeneči Indiju(zapadna škola!)!

  • Cetnik says:

   Zapadnu F-16 kantu oborio MIG-21 sa R-73 raketlom.

   • Zoran says:

    A jel znas koja su to 2 aviona oborili Pakistanci? Mig21.:) St amislis sto s eme pise koji su? Pakistan pise.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *