НОВИ ПОТРЕС У ВЛАДАЈУЋОЈ СТРАНЦИ! Николић одбио место почасног председника СНС и место вицепремијера за сина

NOVI POTRES U VLADAJUĆOJ STRANCI! Nikolić odbio mesto počasnog predsednika SNS i mesto vicepremijera za sina

19 februara 2017

05-nikolic-odbio-mesto_620x0

Politički Rubikon nastao posle najave šefa države Tomislava Nikolića da bi mogao da se kandiduje za novi mandat i odluke lidera SNS Aleksandra Vučića da ulazi u trku za istu poziciju, kako stvari trenutno stoje, teško bi mogao da se preskoči sporazumom dve ključne ličnosti u zemlji.

Kontakata, ni javnih ni tajnih, između Nikolića i Vučića nije bilo od srede uveče, kada je objavljena vest o ideji predsednika da se bori da ostane šef države.

U međuvremenu, iz SNS je poručeno da je Nikolić dobio „fer ponude“. Prema našim saznanjima, to su titula počasnog predsednika SNS i mesto potpredsednika Vlade za Radomira Nikolića, ali u krugovima bliskim predsedniku Nikoliću kažu da te informacije nisu tačne.

Naši izvori, pak, tvrde da je ova ponuda i dalje na stolu i da iznad toga lider naprednjaka i premijer Aleksandar Vučić neće ići.

Nikolić, s druge strane, ne odustaje od zahteva da dobije predsedničku funkciju u stranci i fotelju prvog čoveka Vlade, kako bi odustao od kandidature za drugi predsednički mandat. Iako mu je izmakla čak i podrška Rusije na koju je računao, odlučan je da uđe u izbornu bitku ukoliko ne postigne dogovor s Vučićem.

Sa obe strane se čuju gotovo diplomatske izjave kojim se ističe volja za dalje razgovore, pa je tako Vučić poručio da je spreman za nastavak saradnje s Nikolićem, dok je šef države naveo da veruje da će se čuti sa Vučićem.

Istovremeno, lider SNS, kojeg je u petak uveče Glavni odbor stranke jednoglasno predložio za predsedničkog kandidata, najavio je snažnu i odlučnu kampanju.

KOMENTARI3 komentara

  1. opet ja says:

    Ma Nikoliću kreni u napad na Vučića, ne daj se. Ipak si manje zlo od njega.

  2. Božur says:

    Eto ofgovora zašto je sin Radomir izdao tatu

  3. nada says:

    RADOMIR IZDAO TATU I TATA JE IZDAJNIK SINE. PA TAKO SA IZDAJOM U KRUG. SA KOLENA NA KOLENO SA OCA NA SINA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *