НОВИ ПРОБЛЕМИ И УСЛОВИ ЗА СРБИЈУ: Прекогранична регија Санџак

NOVI PROBLEMI I USLOVI ZA SRBIJU: Prekogranična regija Sandžak

24 juna 2015

sandzak_srbijaInicijatori peticije za konstituisanje prekogranične regije Sandžak poslaće poziv vladama Srbije i Crne Gore za formiranje te regije, pišu “Vijesti“.

Zaim Čelebić, jedan od inicijatora peticije, rekao je za Rožaje free press da je onlajn peticiju potpisalo nekoliko hiljada građana.

“Ako se ima u vidu da nije prethodnila nikakva aktivna kampanja, u Sandžaku postoji izuzetno interesovanje za projekat prekogranične regije Sandžak po ugledu na evropske regije“, rekao je Čelebić.

On tvrdi da bi prekogranična regija Sandžak doprinela stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta, kroz mešovite industrijske zone i zajedničke projekte.

Čelebić dodaje da bi se tako stvorila pretpostavka za direktne aplikacije prema fondovima EU i tvrdi da je projekat prekogranične regije Sandžak zasnovan na evropskim standardima.

“Neosporan je i stav EU, koja prekograničnu saradnju postavlja kao primarni zadatak za sve članice i kandidate. Neosporna je i podrška Brisela te ujedno i očekivanja evropske administracije da, bez njenog uplitanja, ovakve projekte iznesemo na svojim plećima. Ovih dana ćemo uputiti zvaničnu ponudu na ključne adrese u Beogradu i Podgorici i naglasiti da tražimo pomoć za realizaciju projekta”, zaključio je Čelebić.

Navodna prekogranična regija bi obuhvatala optiše Novi Pazar, Tutin, Nova Varoš, Priboj, Sjenica, Rožaje, Prijepolje, Pljevlja, Bijelo polje, Berane i Plav.

KOMENTARI2 komentara

  1. deda mraz says:

    Ja ove poturice misle da smo mi Srbi glupi, sve im treba oduzeti sto su od komunista dobili,tj. vratiti ih tamo gde su bili pre 73 godine tj. da su Srbi muslimanske veroispovesti tj. poturice.Srbija je jedina zemlja koja jos komunisticke gadosti sprovodi.

  2. vitez says:

    GDE JE LADY GAGA......

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *