НОВИ ПРЕМИЈЕР РУСИЈЕ најавио велике промене у влади!

NOVI PREMIJER RUSIJE najavio velike promene u vladi!

16 januara 2020

Kandidat za novog premijera Rusije Mihail Mišustin obećao je kardinalne izmene u Vladi Rusije, iako nije precizirao koje ministre će smeniti.

Prema rečima poslanika Državne dume Alekseja Kornijenka, pored izmena u redovima ministara, Mišustin je najavio i da će promeniti strukturu Vlade.Kornijenko je prisustvovao sastanku Mišustina sa predstavnicima Komunističke partije Ruske Federacije (KPRF), jedne od tri parlamentarne stranke.

Inače, predsednik KPRF Genadij Zjuganov rekao je da njegova partija ne može da podrži Mišustinovu kandidaturu, jer niko do sada nije upoznat ni sa predlogom novog sastava Vlade Rusije, kao ni sa njenim programom.

Mišustin se sastao i sa predstavnicima LDPR-a, a kako su preneli mediji, većina poslanika te ruske stranke podržaće kandidaturu novog ruskog premijera.

„Mišustin je stručnjak, zbog čega ćemo i ga podržati“, rekao je predsednik LDPR-a Vladimir Žirinovski.

Prethodno je saopšteno da je vladajuća stranka Jedinstvena Rusija jednoglasno podržala kandidaturu predsednika Federalne poreske službe Mihaila Mišustina za novog premijera Ruske Federacije.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin predložio je juče Mihaila Mišustina za novog premijera, nakon što je Dmitrij Medvedev raspustio Vladu Rusije.

Ostavka Medvedeva usledila je nakon što je Putin predložio izmenu Ustava Rusije, koja bi donela povećanje ovlašćenja Parlamenta i Vlade.

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  Stvari treba promeniti da bi ostale iste.

 2. persida says:

  Ako ga hvali jevrejski Seselj, Zirinovski, onda je sve jasno.

  • Mile says:

   Kad zlobnica Perfida nekog kudi, tek po tome je jasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *