НОВИ ПРИТИСАК НА СРБИЈУ – ШПАНИЈА ОТВАРА КАНЦЕЛАРИЈУ ЗА ВЕЗУ НА КОСОВУ!?

NOVI PRITISAK NA SRBIJU – ŠPANIJA OTVARA KANCELARIJU ZA VEZU NA KOSOVU!?

31 maja 2021

Pojedini prištinski mediji objavili su danas vest da će Španija, koja se smatra najrigidnijom zemljom EU prema nezavisnosti Kosova, uskoro u Prištini da otvori kancelariju za vezu.Pozivajući se na svoje diplomatske izvore u Briselu, portal Demokracia piše da je Španija već donela ovu odluku.

– Bivši španski ministar spoljnih poslova Žozep Borelj, sada zadužen za spoljnu politiku EU, odigrao je ključnu ulogu u ovom koraku – navodi Demokracia izjavu „dobro obaveštenog diplomate“.

Španska kancelarija za vezu, po ovim saznanjima, po uzoru na rusku i kinesku, biće otvorena u Unmiku, ali i kosovske institucije će biti obaveštene o njenom postojanju.

Navodi se da Borelj realizuje otvaranje španske kancelarije u zamenu za konstruktivnost premijera Kurtija u daljem dijalogu.

Poslednjih dana u medijima se govori o francuskom planu, koji predviđa veća prava za Srbe na severu, sprovođenje sporazuma potpisanih u Briselu i dodatna prava za Srpsku pravoslavnu crkvu na Kosovu, u zamenu za liberalizaciju viza i priznanje zemalja EU, koje to još nisu učinile.

Prištinski mediji pišu da u okviru tog sporazuma neće biti priznanja Kosova od strane Srbije i članstva Kosova u UN.

KOMENTARI4 komentara

 1. rajna says:

  ako je to skriveni cilj EU, onda i bolje. srbiji preostaje savez sa rusijom,zemljama BRIKS, avidecemo kako ce izgledati evropa na licemerju i koliko ce opstati..

 2. Simon Saivil says:

  To je apsolutno dobra vest. Srbija sada treba da otvori kancelariju u Kataloniji.

 3. Gardista says:

  Korak blize priznanju.

 4. Vlaja, Gaja i Raja says:

  Ma ne, to je pritisak na Prištinu koja ne može da odgovori na tolike veze i kancelarije širom sveta, priznaće je sve zemlje osim Papue na Novoj Gvineji jer je tamo urgirao drug Dači, on sada nema više vremena da odvraća kojekakva plemena od priznavanja nezavisnosti južne pokrajine jer se bavi izborima i samoizborima, nešto ipak ima prioritet a to je lična zadnjica u ličnoj novoj fotelji, biće kasnije i novi mikrofon ako pobedi da zapeva od srca neku folk pesmicu. Jel da?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *