НОВИ РАКЕТНИ НАПАД: Повређено двадесет људи, укључујући и мировњаке УН

NOVI RAKETNI NAPAD: Povređeno dvadeset ljudi, uključujući i mirovnjake UN

9 januara 2020

Oko 20 ljudi, među njima i 18 pripadnika mirovnih snaga UN, ranjeno je u raketnom napadu na vojnu bazu na severu Malija, navodi se u saopštenju portparola misije UN Olivijea Salgada.

Raketni napad je izvršen na vojnu bazu u kojoj su smeštene snage UN, Francuske i Malija. Baza se nalazi u gradu Tesali u regionu Kidal, rekao je Salgado za Rojters.Šest pripadnika mirovnih snaga je „ozbiljnije“ ranjeno, izjavio je portparol UN.

Izvori iz Malija još uvek nisu potvrdili poreklo i broj raketa, kao ni broj žrtava.

Multidimenzionalna integrisana stabilizaciona misija Ujedinjenih nacija u Maliju (MINUSMA) osnovana je 2013. godine nakon ozbiljnih protesta protiv vlade te države. MINUSMA ima više od 13.000 vojnika u Maliju, koji su tu radi sprečavanja nasilja koje prouzrokuju različite oružane grupe, uključujući džihadiste povezane sa terorističkim grupama DAEŠ i Al Kaida.

Prošlog januara je 10 pripadnika mirovnih snaga UN ubijeno u terorističkom napadu na kamp MINUSMA u Aguelhoku, takođe u regionu Kidal.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Blizi se dan kad ljudi nece vise otvarati vrata da ne popiju raketu u celenku.

  2. Velika Metla says:

    Najpre udrite i to žestoko po tim "mirovnjacima"! Ne dajte im da se izvuku. To su fašisti i njihove sluge,kakvi crni mirovnjaci?

  3. Kosovac says:

    Multidimenzionalna Integrisana Stabilizaciona Misija. Lele tate što su pametni, alal mu vera ko uspe da izgovori ovo, taj je zaslužio odmah da mu se izda neki doktorat na nekom sorošoidnom univerzitetu. Tema doktorata bi bila „sorošoidni novogovor sa aspekta stabilizacije multidisciplinarne dimenzije kroz viziju integralne misije". ……….Dobro je i sreća da u toj nedođiji nema Srpskih pripadnika. Srpski su locirani na granici sa Libanom, sa zadatkom testiranja opreme za suzbijanje demonstracija, a kako vidimo, tamo je relativno mirno. Ustvari, relativno su se primirili. Plašim se da ne bude i sa našima kao sa Crnogorcima: Mi ka' sokoli uz brdo, a Turci ka kurve za nama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *