НОВИ РАТ НА ПОМОЛУ? Европска Унија неће остати дужна Америци! ОВО ЈЕ ГЛАВНИ УЗРОК

НОВИ РАТ НА ПОМОЛУ? Европска Унија неће остати дужна Америци! ОВО ЈЕ ГЛАВНИ УЗРОК

19 октобра 2019

Европска унија ће увести таксе на америчку робу у догледно време пошто су САД увеле тарифе на увоз европске робе, изјавила је европска комесарка за трговину Сесилија Малмстром

– Жалимо због одлуке САД да уведу таксе. Тај корак не оставља нам другу могућност него да уведемо сопствене тарифе у случају Боинга, где САД крше правила Светске трговинске организације – рекла је Малмстромова.Сједињене Америчке Државе су у поноћ између четвртка и петка увеле таксе на увоз европске робе вредне 7,5 милијарди долара.

Вашингтон је ову меру најавио као одговор на субвенције које су неке европске владе одобриле европском произвођачу авиона Ербасу, како би надокнадио штету од 7,5 милијарди долара коју је, како тврди, због нелојалне тржишне конкуренције претрпео амерички произвођач авиона Боинг.

Светска трговинска организација (СТО) је у понедељак одобрила овај план Вашингтона, који укључује царину од 10 одсто на узвос Ербасових авиона и од 25 процената на увоз пољопривредних производа из ЕУ, међу којима су и француска вина, италијански сир и шкотски виски.

(Тањуг)

KOMENTARI3 коментара

  1. Ja pametan, A ti? says:

    Pa da bre ljudi, na kraju će Amerika da zarati sa Evropom pa kom obojci kom opanci. Ima da se tumba po celom svetu, pogotovo u Srbiju, čim mi čitamo ovakve stvari. Srbinu samo treba da se uvati za politiku i da se odmah obesi za prvu banderu. E ljudi nije to za nas, dajte nam ovce i pašnjake pa da vidiš šta Srbin imade. Saću ja baš da mislim o Boinzima i Erbasima, oću zabole me (što znači srpski - neću!). Inače nekima pomoći nema a neki su već i spašenu u imenu Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista. Čitaj evanđelja da se spasiš i Otkrivenje da vidiš šta će biti. Srećno! Srbijo moja nesrećna.

  2. Za Srbiju says:

    Toliko o slobodnom tržištu. Samo naša nepismena i podanička vlada primenjuje stvari bukvalno.

  3. теоретичар says:

    Онако, тек успут о новостима са кинеско-америчких преговора. Важно је било савладати машину за производњу - Кину, која је помислила да може са доларима зарађених у сарадњи са америком да направи пут свиле и крене као нова економска сила...Који глупи покушај! Даље ће за Америку све бити лакше. Кина је свесна да или мора да настави сарадњу како то америма одговара или ће се распасти на Северно и Јужно царство поново. А што не би наставила када је ово што јесте данас само захваљујући америци. После савеза УСА - Кина, који је већ економски и најјачи савез на паленти, ај добро - планети и у људској историји, почиње дељење лекција свету до балчака. И не секирајте се. И Кина у том делу има сасвим довољно оружја да се одржи ослањајући се на америку а остали...па ко не издржи удар распашће се. А ко издржи има да липше од напора. Ето, то је оно где ће ЕУ да врисне и да се дебело озноји да сачува макар 50% себе, али само ако јој амери дозволе. Срби, купујте баште ако имате имало разума. Иначе ћете бити распродани заједно са рудницима, водом и земљом по којој ходате не мислећи на парадајз за зимницу. Само баште Србина спашавају.(И свиње. То нам је био извоз када смо правили Србију) Од кине ћете добити кинеске раднике да вам праве путеве за АМЕРИЧКИ пут свиле. НЕ правите га. Ако је Кина мислила да је довољно само да извози у Америку, сада је схватила. Мора да плаћа и порез на зараду коју остварује са другим земљама, а не само да производи. То је била прва фаза, али то је, драги наши Кинези, капитализам и профит. Е, како су се лепо Кинези залетели. Као да су све те паре они направили. Свака америчка банка која је подржала успон Кине, мора те услуге и да наплати. Па онда јопе док траје света и века Кине. А Кини је то већ добро познато. Радили су вековима за Монголе, па вековима за Британце па сад за...Тако Кина постоји хиљаду година и скупља мудрости да би је наивни људи звали Мудра Кина. Ма оно јесте, али није и најмудрија и кренула је са америчким капиталом. Просладило јој се али слаткиши морају да се плате и рачун стигао. А ми Срби то и не можемо, нема нас толико а и не треба нам. Имаћемо ми своје баште поново. Некад је било популарно да поједини грађани имају по јутро земље које би давали у аренду сељацима и тако себи обезбеђивали вечити извор младог лука, белог лука и тако то, а данас га увозимо из америчке Кине. Ако неко мисли да Кина није америчка колонија са посебним заслугама и привилегијама, нека се јави и објасни ми. Доасдили сте мовећ са и о моћима Кине. Само немо да будете неваспитани, јер онда следи казна. Оставићу вас брез одговора. Волим љуту кинеску супу ћао минго и нон шенг.(Не зову се баш тако, али не знам кинески)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u