Нови ријалити освојио Србију – стигао је „Атентат“!

Novi rijaliti osvojio Srbiju – stigao je „Atentat“!

2 novembra 2016

vesna-veizovic 5676

Piše: Vesna Veizović

U julu ove godine završen je najduži i najgledaniji rijaliti u Srbiji – „Parovi“. Mnogi Srbi nakon završetka ovog epskog, skandaloznog programa najblaže rečeno, pali su u depresiju. Marić je gledaocima obećavao nastavak početkom septembra, pa oktobra…

Međutim ispostavilo se da od „Parova“ nema ništa. Pokušaj da se TV Hepi vrati na scenu najgledanijih televizija prošao je loše. Novi projekat pod nazivom „Snajke“ i pored provokativnog sadržaja i istih takvih učesnika, nije urodio plodom… Narod je ostao razočaran i željan nečeg novog, bolesnijeg, sadržajnijeg i stvarnijeg.

Upravo u tim trenucima očaja i mentalnog i fizičkog lenstvovanja dešava se jedan stvarni rijaliti – Atentat.

Da li je pored Mitrovića i Vučićevića u režiju uključen i Marić, za sada nije poznato ali da je novi rijaliti postao itekako aktuelan i tema broj jedan u Srbiji, to je već izvesno. Gledaoci kojima je već preko glave bilo otvorenog porno sadržaja i dosadnih golih devojaka čije su polne organe svi imali priliku da vide, još pred kraj sezone očekivali su živu krv, neko ubistvo ili u najmanju ruku pokušaj ubistva.

Veliki broj njih oduševljeno je prihvatio novi rijaliti šou. Njegova improvizacija, razvoj događaja, stvarni likovi i scenario do sada su nešto neviđeno na našim prostorima, a verovatno i u svetu.

Radnja rijalitija počinje u Beogradu, kada se za sada nepoznati učesnik šetao šumom i naišao na automobil. On instiktivno shvata da je automobil parkiran u sred šume opasnost za premijera i zove policiju. Policija odmah izlazi na teren, takođe instiktivno odlučuje da provali u tuđi automobil, koji nije na tuđem posedu, niti na mestu gde se plaća parking. Pravi zaplet počinje onog trenutka kada shvate da je automobil pun oružja.

Mediji, policija, službe bezbednosti, ministar policije, svi oni dižu Srbiju na noge i katastrofično obaveštavaju javnost da je u pitanju pokušaj atentata na premijera. Adrenalin pomešan sa strahom od državnog udara, ostanka bez još jednog premijera, neke nove akcije Sablja i vanrednog stanja budi usnuli narod Srbije.

Brojna pitanja izlaze u etar, tu si i zabrinutost, ljutnja, zebnja. Ipak najvažnije je pitanje koje će sačekati sam kraj ovog rijalitija je: Kome smeta premijer?

U igru se uključuju Rusi, Amerikanci, muslimani iz BIH, mafija sa kojom premijer stojički vodi bitku i naravno Crnogorci.

U jednom trenutku ministar policije je već na koncu pronalaska atentatora i izlazi sa informacijama da je oružje iz rata iz BiH i da se samo čekaju nalazi DNK kada će sve biti jasno. Međutim, dešava se rupa u scenariju i činjenica da DNK mora sa nečim da se uporedi. Tu uskače uvek spremni premijer koji u međuvremenu izašao iz sigurne kuće kako bi umirio narod i ispravlja Stefanovića sa misterioznom izjavom da mu je poznat potpis zolje i da ukoliko ne bude otisaka ili DNK uzoraka, on već zna ko je krivac.

Napetost se već može seći i čitava javnost sa nestrpljenjem očekuje veče za kada su najavljeni rezultati DNK. U međuvremenu štampa piše oprečne informacije i brojna netačna nagađanja. Pominje se čak mogućnost da su oružje ostavili islamski teroristi prerušeni u azilante i da se priprema veći teroristički napad.

Premijer i ministar policije demantuju te tvrdnje. Brojne političke ličnosti, uglavnom iz vlasti nastavljaju da napadaju državu sa pitanjem: gde oni to žive i gde oni to vladaju kada se tako opasan kriminalac još uvek nije pronašao.

DNK nalazi stižu, ali nemaju sa kim da ih uporede pa kreću masovno da privode narod sa nadom da će nekom odgovarati. U međuvremenu policija obija svaki automobil koji je parkiran duže od dva dana na jednom mestu. Nakon dva dana potrage i obijanja automobila pronalaze još jedan. Ukradeni reno megan.

Ovaj put automobil sa oružjem je pronađen na Novom Beogradu, pa se oblast radnje širi. I baš u momentima kada se spušta tenzija i narod počinje da sumnja u atentat budući da postoji velika verovatnoća da je automobil sasvim slučajno ostavljen u Jajincima i da nema nikakve veze sa premijerom, na šta i sam premijer upozorava – dešava se novi šok.

U čitavu igru uključuju se psiholozi koji vrše procenu premijera i njegovog brata i njihove slabe tačke i dolaze do zaključka da obojica imaju samo jednu tzv „Ahilovu petu“ – jedan drugog. Potencijalna meta atentatora više nije samo premijer već i njegov rođeni brat.

Epilog zapleta nije ni na vidiku, ali prema najnovijim izjavama premijera, da strahuje da je meta njegov brat, možemo da pretpostavimo u kom smeru se će se dalja radnja odvijati.

Naravno, u obzir se moraju uzeti i nedavna dešavanja iz Crne Gore (mada, tamošnji rijaliti „Atentat“ obiluje amaterskim scenama „hapšenja“, lošim glumljenjem sa rukama bez lisica na leđima, i kreščendom puštanja 17 od 20 „uhapšenih atentatora“), kada je uhapšena nekolicina srpskih državljana pod optužbom da su spremali atentat na premijera Crne Gore i možda ključna stvar da je glavni osumnjičeni bivši komadant žandarmerije.

Dovoljno je dakle sabrati jedan i jedan – i kurs je jasan. Premijerov problematični brat već je zapatio jedne batine od žandarma prilikom gej parade, gde je zajedno sa bratom Siniše Malog krenuo da se obračunava sa gej lobijem.

U toku je suđenje pripadnicima žandarmerije zbog tog slučaja, a istovremeno je u Crnoj Gori uhapšen bivši žandarm koga sve češće vezuju za mafijaške poslove, te nije neizvesno da će i ovaj atentat poslužiti za obračun sa tom specijalnom jedinicom i možda i njeno raspuštanje, budući da su nedavno povučeni sa administrativne linije sa AP KiM.

Ko bi još mogao biti meta atentata i da li će se uskoro pojaviti neki novi likovi, poput babe četnika, gitariste, molera i sličnih aktivista, svakako ćemo videti. Budući da ovaj rijaliti obara sve rekorde gledanosti.

Za sada nije poznato da li je neka strana kuća tražila licencu, ali ni kako je definisan čitav kontekst rijalitija, a ni kolike su im dnevnice. Jedina informacija do koje smo uspeli da dođemo jeste da se premijer odrekao svog honorara, što naravno i liči na njega.

(Vaseljenska)

KOMENTARIJedan komentar

  1. tolstoj says:

    Prica o atentatu skrece paznju sa novih ustupaka Siptarima. Polu/Siptar Vucko rasparcava srpsku zemlju. Ne bih voleo da ga ubiju, vec da ga osude na robiju od najmanje 500 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *