Нови ријатлити: „24 сата с премијером“

Novi rijatliti: „24 sata s premijerom“

19 avgusta 2015

Miha-Medenica-[kolumna] 67Piše: Mihailo Medenica

Emisija koja je potukla sve rekorde gledanosti: „Dan sa premijerom“, ilti, „Srbija gori, a Alek nema vremena da se češlja“!

03:55- Premijer je konačno legao da odmori malo. Pidžamu je za svaki slučaj obukao preko odela, dok mu je Vulin oprao zube…

03:56 – Utonuo je u dubok, pravednički san, poručivši prethodno da preuzima odgovornost za sve nesanice, košmarne snove i one sa slabijom bešikom što po nekoliko puta odlaze do toaleta tokom noći! Nebojša Stefanović hapsi komšiju sa sprata iznad koji je pokušao da ugrozi bezbednost premijera zločinački pustivši vodu iz kazančeta, iako je više puta upozoren da malu nuždu vrši u lavabou ili u saksiju s muškatlama.

04:00- Premijer se naspavao! Hitrim pokretom skida pidžamu i Vulina sa sebe, promajomvucic10 popravlja frizuru nemajući vremena za češljanje, ne budi usnulu televizijsku ekipu, uzima ih pod miške, sam snima prve kadrove, režira, montira, statira, dublira sebe, trčeći prema kabinetu i ostavljajući za sobom zadihano obezbeđenje, čini se da u jednom trenutku čak i poleće pozdravljajući ptičice dok zbunjeno izviruju iz gnezda…

04: 07- Zastao je na kratko pred omiljenom pekarom, dao vaučer od 5000 dinara za letovanje umornom pekaru i poručio:

„Idi, vredni čoveče, valjal se u banjskom blatu, i ne, nije važno ko sam ja, ne moraš da znaš moje ime niti da ga daješ prvorođenom sinu, pamti me samo kao neznanca mekog srca i čvrste vizije- Aleksandra Vučića“, da bi potom napravio 462 tepsije bureka, ne ispuštaući televizijsku ekipu iz ruku, pojeo jednu tepsiju vrelog sa sve plehom, a ostale podelio sirotinji, uz napomenu da ne jedu plehove- on je utreniran za to!

04:15- Probudio stražara na ulazu u zgradu Vlade, dao mu otkaz zbog dremanja na poslu, pa potom zaposlio u EPS-u kao pomoćnika generalnog direktora, uz packu da će za još jednu grešku leteti u Lutriju Srbije!

04: 25- Probudio Putina, Obamu i Merkelovu, prekorivši ih što opet samo on mora da bdi nad mirom i prosperitetom čovečanstva, iako je prema rasporedu bio red na Putina da ne spava, mada se ovaj nemušto pravdao kako je zamenio smenu sa Obamom i da je predsednik SAD trebalo da dežura, ali…

05:00- Razbudio televizijsku ekipu: „Alo, voditelj, samo me najavi, ostalo ću sam, slobodni ste“…

„Ko rano- rani povećanje penzije grabi“, no…

05:30- Rešio krizu u Ukrajini, al’ po našem vremenu, pa će zbog vremenske razlike i Gregorijanskog još neko vreme nastaviti da se ratuje.

06:00- Izuftirao i usisao ministarske kabinete, zalio Rasima Ljajića, pomogao Velji Iliću da izvadi jezik iz prazne flaše, zakazao hitnu sednicu Vlade!

06:30- Održao hitnu sednicu, sam, usvojio desetak svojih genijalnih zaključaka i zakazao još hitniju za 15 minuta kako bi glasao o svojim predlozima!

06:45- Jednoglasno usvoji svoje predloge, napisao i štampao „Službeni glasnik“ u kojem će biti objavljene za tri minuta i stupiti na snagu za četiri!

06:55- Služi Liturgiju u svim srpskim hramovima, ispoveda u Dečanima, pričešćuje u Pećkoj patrijaršiji, krštava troje dece u Studenici, porađa osam žena u metohijskim enklavama!

07: 00- Vulin stiže u Vladu izvinjavajući se što kasni- izbacila ga „Busplus“ kontrola pa jeAV-fotomontaza-6 morao da trči, ali se usput sapleo na Verbića i pao na glavu Gašiću, koji će zbog povreda morati da otkaže nekoliko pogođenih keramičarskih radova, jbg! Opet će morat u Ministarstvo odbrane na oporavak.

08:00- Prvi put odlazi u toalet, ali se predomišlja! Zoran Babić koji dežura u tuš kabini izdaje zvanično saopštenje kako premijer nije išao do toaleta već 68 dana i kako mu se toliko fizički i mentalno divi da je žiletom za brijanje pokušao da ureže njegovo ime na grudima, ali je uspeo samo da obrije malje!

08:30- Crkava baterija na kameri! Ne mari, kamera nastavlja da radi napajajući se energijom premijera, kojom se inače osvetljava i „Đilasov most“ u inat propalom „žutom“ gradonačelniku.

08:45- Obilazi gradilište „Beograda na vodi“, razgovara sa Ismail Šukrijom, komunalcem koji metla šut i interesuju se kako napreduju radovi? „Kume, decu da nemam, radovi ima da budu završeni za dva meseca, a najkasnije 40 godina! Vodu smo napravili, još samo nekoliko zgrada i kladionicu“…

09:00- Uspeva da sedne i odmori 20 sekundi. Potpisuje potom nekoliko značajnih ugovora o investicijama u Srbiji, najavljujući dolazak jeseni, zime, a najverovatnije i proleća po najpovoljnijim mogućim uslovima!

Na kratkoj konfernciji za štampu u trku najavljuje otvaranje dva miliona radnih mesta u svakom od godišnjih doba.

00:00- Nakon celodnevnog obilaska Srbije pešice vraća se u vladu da probudi Angelu za dežurstvo i opomene Velju da više ne gura jezik u čokanjčiće!

03:00- Zaliva cveće ispred vlade, ispravlja tramvajske šine i saziva još jednu hitnu sednicu Vlade na kojoj saopšatava da je moguć ulazak u Evropsku uniju tokom noći! Zbog slabog šera i gledanosti prenosa odlučuje da Srbija ipak ne uđe u EU još neko vreme, bar dok Zmaj od Šipova ne prestne da odvlači pažnju gledaocima.

04:00- Odnosi gotov, montiran materijal u televiziju, birajući muzičku podlogu zaz dokumentarac- evergrin Marije Maksime…

04:30- Odlazi kući, oblači pidžamu i Vulina preko odela, Stefanović u međuvremenu konfiskuje vodokotliće i veš- mašine komšijama!

04: 35- Leže u krevet, zaspiva samo na jedno oko!

04:40- Budi se nervozan: „Uh, što mrzim kad ovoliko odspavam, čitav dan ne mogu da se rasanim, imam onaj osećaj kao da mi je Tasovac u glavi i pokušava nešto da kaže, ali mu usta puna onih gumenih bombona što Toma deli po kesicu uz orden… Danas možda neću stići da povećam plate i penzije, al’ sutra ću da poranim“…

(Dvaujedan.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *