НОВИ РУСКИ АМБАСАДОР ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ СКОТУ: Србија центар расправе две највеће светске силе!

NOVI RUSKI AMBASADOR OČITAO LEKCIJU SKOTU: Srbija centar rasprave dve najveće svetske sile!

23 avgusta 2019

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko reagovao je danas na poruku američkog kolege Kajla Skota povodom 80. godišnjice potpisivanja Ribentrop-Molotov pakta, rekavši da je tragedija mogla biti izbegnuta da su zapadne zemlje prihvatile predlog Moskve o uspostavljanju kolektivne bezbednosti.

„Umesto što su isistirale na ciničnoj politici „povlađivanja“ kako bi preusmerile Hitlerovu agresiju na istok“, napisao je ruski ambasador na engleskom jeziku u odgovoru Skotu koji je takođe na Tviteru napisao da je pre tačno 80 godina na današnji dan potpisan „zloglasni Ribentrop-Molotov pakt na osnovu kojeg su dva diktatora tajno podelila Istočnu Evropu na nacističku i sovjetsku sferu uticaja“.Manje od mesec dana kasnije, dodao Skot, nemačke i ruske trupe slavile su osvajanje Poljske u Brestu.

Bocan-Harčenko, međutim, kaže da pokušaji da se Sovjetski Savez predstavi kao izazivač Drugog svetskog rata bacaju senku na sećanja na milione Sovjeta koji su dali svoj život kako bi slomili nacizam i oslobodili sebe i evropske nacije.

„Molim vas, da konsultujete presude iz Nirnberga, koje su i danas integralni deo međunarodnog prava“, dodao je Bocan-Harčenko.

Fotografije na kojima se vide premijeri zapadnih zemalja kako se rukuju sa nacističkim liderima lako se mogu pronaći, dodao je ruski ambasador.

„Proveriti „Čemberlen i Hitler u Godesbergu, septembar 1938“ ili „Minhenski sporazum, septemar 1938“ „, naveo je Bocan-Harčenko na Tviteru.

KOMENTARI28 komentara

 1. teoretičar says:

  Ne valja predugo povlačenje. Ajde gosn Harčenko, lepo osmisli i optuži Ameriku i Nemačku da su se dogovorile da napadnu Rusiju a Amerika će kasnije priskočiti u pomoć, pa nek se Ameri brane. Nema ništa od defanzivnog medijskog rata. Vreme je za ofanzivu. Pa onda lepo ruje zatrpaju internet sa stotinama novih i starih verzija, podmetačina i svega što im dune pa nek se Zapad brani. A defanziva samo daje prostor Zapadu. Pa jel ti Rusi imaju malo i psihologa ili se boje da ne naljute Amere i Nemce? Pa nemojte ihg ljutiti. Već ste izgubili nevinost samo malo, pa šta ima veze ako uđe skroz? Ne može se sediti na dve stolice. Ne može Rusija ujedno moljakati Zapad za pregovore i ukidanje sankcija a da se još bori protiv podmetačina. Zato Zapad koristi situaciju i neprekidno i uspešno menja istoriju. Rusija će na ovaj način, kroz 10 godina biti kriva za II svetski i još će se tražiti suđenje u hagu da se Rusija zvanično osudi a Rusija je dala svoj potpis na sud u Hagu i poštuje ga. Amerika NIJE! Dakle, Rusija na ovaj način ima da izgubi nevinost mnogo. Ono samo malo bilo na početku, pre 10 godina.

  • rajko says:

   Potpuno si u pravu. Ruska defanziva je najpoželjnije ponašanje za amere. U ovom slučaju čak nije ni potrebno biti u defanzivi, jer istina jeste da se čitav zapad udružio da očerupa Rusiju i pobije milione Rusa. Gering je u jednom trenutku pre napada na SSSR rekao svom dobrom prijatelju italijanskom ministru spoljnih poslova grofu Ćanu da su on i njegovi napravili plan po kom će poginuti nekoliko desetina miliona Rusa. Zna se takodje ko je sve finansirao Hitlera. To su sve najzvučnija imena medju američkim i britanskim bogatašima, sve kraljevske porodice, čak i većine zapadnih vlada. Sve zapadne zemlje su samo kobajagi bile u ratu protiv nemačke, britanci i manjim delom amerikanci su bombardovali nemačke gradove, ali samo nastanjene protestantskim stanovništvom koje nije podržavalo hitlera. Na hitlerovu bazu, i leglo najužasnijeg nacionalsocijalizma (i dan danas je), minhen, nije pala ni jedna jedina bomba. Pritom su evropljani zajedno sa nemcima pljačkali svoje Jevreje i mirno čekali da hitler pobedi Rusiju, posle čega su očekivali da će deliti bogati plen, a hitler će im vratiti kredite koje su mu davali godinama šakom i kapom. Malo ih je Rusija iznenadila, kad se odjednom trgla i uzvratila nemcima, ali su ipak bili srećni što nije potkačila i njih, koji su jednako krivi za 2. s. rat koliko i nemci, što se zaustavila kod Berlina.

 2. jagoda says:

  Cepurin je bio jedan fini salonski gospodin i hvala mu za sve..aki Srbiji treba neko veoma britak poput Harcenka. Samo napred udri skota..

 3. Simeon says:

  Lično sam čuo amere kako pričaju da žale što paton nije nastavio pohod do Moskve,posle kapitulacije nemačke.Odgovorio sam da pogledaju mapu Evrope i uporede teritoriju koju je Crvena Armija oslobodila u poređenju sa zapadnim saveznicima i da bi im postalo jasno o kakvoj se vojnoj sili radi. U periodu hladnog rata im je ispiran mozak da su zapadnjaci sami oslobodili Evropu od nacista.

 4. Slobodanka says:

  Nevezano od ove teme, ali pogodiće američkog ambasadora. Milan Stamatović je dao predlog: "Kosovo da postane deo Rusije, a Srbi ruski državljani". On je naveo da Grenland, autonomna teritorija Danske, koju "američki predsednik Donald Tramp želi da kupi" ima takav status da samostalno vodi unutrašnju politiku, a da je Danskoj prepustio poslove zaštite granice, spoljne politike i vođenja finansija. "Kada već međunarodno pravo dozvoljava ustupanje na privremeno upravljanje dela jedne suverene teritorije, ne vidim zašto Srbija ne bi isto uradila sa KiM", rekao je Stamatović. - MOJ KOMENTAR: Danci su deo zapadne civilizacije, ali odbili su Trampov predlog tj. odbili su da deo svoje teritorije Grenland da predaju Amerikancima najizuzetnijoj naciji njihovog zapadnog sveta. Zašto bi mi naše KIM ćutke prepustili Amerikancima? U odnosu na Dance, a tek mi sigurno ne pripadamo toj zapadnoj civilizaciji. Otmica KIM je izvršena 1999 godine, povod za to je kreirao amerikanac vo-ker, a samu otmicu udelao je amerikanac Klinton i njegova NATO svita. Dok mi jadni godinama klikćemo "Kosovo je Srbija", Ameri nas kao glupu stoku vuku za nos i nastavljaju po svojoj staroj šemi. Kad bi čuli novu vest da odsad pa u narednih 30-40 godina "Kosovo je Rusija" e onda bi se iznenadili, a Šiptari bi ubrzali pražnjenje Kosova. Kako bi tada Vesli Klark mogao da eksploatiše "ruske" rudnike uglja na KIM i kako bi Soroš mogao da mašta o preuzimanju "ruskog" rudnika Trepča, i tome slično ?

  • persida says:

   Ne mozemo mi da klicemo da je Kosovo Rusija kad je Jeljcin prodao Kosovo za debele pare i kada Putin ordenuje Vucica. Ideja da bismo povratili Kosovo tako sto bismo ga na neki nacin pripojili Rusiji je besmislena. Ne sumnjam da bi i Kina htela da uzme Kosovo, kad bismo im dali. No, pitanje je, sta je sa nama u svemu tome, gde je nas, srpski interes.

   • Slobodanka says:

    Možemo da kličemo "Kosovo je Rusija", a ideja je da time stimulišemo Amerikance da kupe svoje prnje sa našeg KIM. Amerikanci na okupiranim teritorijama uvek traže podršku domaćeg stanovništva, oni su teški paraziti, ali koji uopšte ne mogu da žive bez tog parazitiranja na domaćinu. Zato im i trebaju ove silne NVO da bi domaćin postajao sve poslušniji i negovao svog parazita. Moramo se otrebiti od parazita, da bi nastavili dalje. Mani ti sad Jeljcina, on je prošlost, a tebi služi da teraš inat-stari zanat.

    • persida says:

     Jeljcin nije proslost, njegov naslednik Putin sprovodi istu politiku, sto se tice Srbije 100%.

    • persida says:

     Nije tacno, Amerikanci imaju vojne baze u mnogim zemljama, uprkos tome sto je lokalno stanovnistvo protiv toga. I sta je rezultat, nista, baze ostaju. Ameri potkupe nekoliko ljudi iz vrha i sve tece po starom. Narod nema nikakvoga uticaja na politiku, demokratija je najveca laz covecanstva.

   • Slobodanka says:

    Ne budi bukvalna. Cilj je jednostavan. Stavljamo do znanja da nismo naseli na njihov propagandni rad i rat, nismo zaboravili ko je glavni okupator na našem KIM. Sorošu je još 2015 godine zabranjen ulazak u Rusiju, Rusija je tada izdala zvanično saopštenje da je Džordž Soroš tražen „živ ili mrtav“, navodeći da su i on i njegova organizacija „pretnja za rusku nacionalnu bezbednost“. Na pretpostavljenom "ruskom Kosovu i Metohiji" Soroš nema šta da traži, njegov san o preuzimanju Trepče pada u vodu. Isto važi i za Vesli Klarka i za mnoge druge. Došli su tu da opljačkaju rudno blago KIM, a ne da zaštite Albance kao što lažno predstavljaju.

    • persida says:

     Tacno je da su dosli da opljackaju, ali ne vidim ko ce ih u tome spreciti? Vucic? Putin? Vanzemaljci? Pa oni su vec namlatili milione preprodajuci srpske organe, svercujuci drogu, da ne pominjemo druge pljacke. Sve je to bilo moguce zahvaljujuci Jeljcinovoj politici nemesanja u americki biznis, a tu politiku danas sprovodi licemerni Putin.

     • Slobodanka says:

      lICEMERNA SI TI DO BALČAKA, PRAVIŠ SE NAIVNA SLEPICA, PORED OBILJA VESTI KOJE GOVORE O ZNAČAJNIM PROMENAMA U SVETU.

     • Slobodanka says:

      U srpskom jeziku mašitur je osoba nedostojna poštovanja jer glavni organ mu je tur. Zapadni mašituri kod nas često i prečesto dolaze, najčešće da nas gnjave i kuvaju kao žabu u vezi Kosova. E sad zamisli promenu da mi samo flegmatično kažemo: Nismo nadležni, eno Vam Moskva. Time bi smo se oslobodili straha i od odluka zvaničnog Beograda.

   • rajko says:

    Nije Jeljcin prodao KiM, jer ono nije bilo njegovo. On je prodao rusko protivljenje zapadnim akcijama i uzdržavanje od veta u SB UN i to ne za debele pare, nego po mojoj evidenciji dve puta po dve milijarde, najviše tri puta u toku čitave krize u SFRJ. Osim toga, ameri su imali svoju priliku da reše pitanje KiM-a. Pošto je nisu iskoristili, nego za 20 godina situaciju učinili mnogo gorom nego što je u početku bila, morali bi da imaju i trunku poštenja i sami da priznaju da su potpuno nesposobni i da sjašu više sa KiM-a. I na kraju, bez obzira šta je bilo pre, ako mi KiM ili celu Srbiju proglasimo teritorijom Rusije, brišu se svi prethodni dogovori, ugovori, aranžmani. Budimo hrabri i učinimo jednom u svojoj istoriji nešto korisno za sebe.

  • rajko says:

   Odličan predlog. KiM ustupamo Rusiji na 99 godina, pošto bi trajno ustupanje bilo protivustavno i izdaja. Ili još bolje, da cela Srbija postane sastavni deo Rusije. Pa ovu skotinu izbacimo iz Srbije na nozi, zajedno sa Bonstilom.

 5. Pravda says:

  Tako je, razgoliti satanisticki zapad.

 6. Slobodanka says:

  Kad ćemo mi da rešimo pitanje nestalih lica na KIM? To su naši sunarodnici i naši državljani. Kakva je njihova sudbina? Kakav smo mi narod, i da li smo uopšte narod, ako ni o tome na brinemo. Predstavnci KFOR-NATO koji kao vode računa o bezbednosti na KIM rešiće to pitanje NIKAD. Znamo i zašto neće - sarađuju sa zločincima i trgovcima ljudskih organa i štite ih.

  • Kuba says:

   Onaj, da mu ne spominjem ime i familiju, koji je trebao da rešava to pitanje, pravi se blesav i ne pada mu na pamet da nešto preduzima! Mislite o tome na sledećim izborima!

   • Velika Metla says:

    Kuba,na kakvim crnim izborima,jadan ne bio????!!! Pa gde si ti video da se u okupiranoj državi održavaju slobodni izbori??? Srbski narod MORA da bojkotuje izbore,institucije,i sve ono šta ima veze s okupiranom državom. Gde si ti video da se neka nenarodna vlast skinula narodu s grbače putem izbora? Izbori u okupiranim nazovi državama,Srbiji,su čista farsa i prevara. Je li moguće da to ne vidiš,i ne osećaš? Nema drugog leka za Srbiju sem MOTKE,pa udri po politikantskoj bagri.

   • Miraš says:

    Haradinaj jeste bio uhapšen na naš zahtev u Francuskoj. Sećamo se kako ga je "pravedni" vrancuski sud oslobodio. Ne volim što ću reći da smo mali, ali naspram velikog bezobrazluka velikih sila tada smo ispali mali. Ali dokle će to moći da traje. Taj teški bezobrazluk jednom će im prisesti tamo u njihovoj kući.

 7. doktrina soka says:

  Ovo nije sala,kada ruski ambasador razgovara sa americkim,to je kao da Putin razgovara sa Trampom,vanjska politika.Ameri u Bonstilu Rusi u Nisu,pa ti vidi kakav smo mi centar sveta,na gotovs.

 8. Slobodanka says:

  SSSR su 1939. godine radile sve kako bi bila stvorena koalicija za borbu protiv fašističke pretnje. Međutim, uzalud. Na pregovorima SSSR–a sa vojnim delegacijama Francuske i Engleske 21. avgusta 1939. godine navedene zemlje su potvrdile odsutnost želje Zapada da postigne sporazum sa SSSR–om. Sovjetski savez je predlagao Poljskoj vojnu pomoć. Međutim, Poljska je tu pomoć odbila. Ministar inostranih poslova Poljske Juzef Bek u avgustu 1939. godine ambasadorima Engleske i Francuske je napisao sledeće: „Mi nemamo sporazum sa SSSR–om i ne želimo ga.“. Nakon Što si Zapadne sile odbile da sa SSSR-om potpišu sporazum o uzajamnoj pomoći, tek tada je SSSR sklopio i potpisao pakt o nenapadanju sa Nemačkom. Taj pakt Ribentrop-Molotov obezbedio je zemlji (SSSR-u) mir u narednih godinu i po dana i pružio mogućnost da pripremi svoje snage za otpor, jer su sovjetske vlasti shvatile da mogu da računaju samo na svoje snage. ... Zašto Engleska i Francuska nisu htele da potpišu sporazum sa SSSR-om? Engleska je računala da će rat presedeti mirno na svom ostrvu, a Francuska isto tako iza njenih Mažino linija. Engleska i Francuska su pomogle Nemačku za rat protiv SSSR-a i računale su na medjusobno uništavanje i slabljenje obadve zemlje i drugih evropskih zemalja, i da će to dovesti do jačanja Engleske i Francuske.

  • rajko says:

   Rusija je sa nemačkom sklopila pakt o NENAPADANJU, a na minhenskoj konferenciji zapad je nemcima dodelio kolonije u evropi, širokogrudo im ustupajući bogatu i razvijenu Češku, celu Jugoslaviju i još neke teritorije koje još uvek nisam uspeo da iščeprkam, ali vidi se da je toga bilo još dosta. Šta je loše u paktu o nenapadanju? Po meni ništa, čak je moglo biti i prvi korak ka miru da zapad nije hteo rat protiv Rusije pošto p oto! Ali ovo što je zapad uradio, e to je već jako nemoralno i odvratno.

 9. Slobodanka says:

  Minhenski sporazum koji se zove i Minhenska izdaja sklopljen je 29.09.1938.godine između zapadnih sila: Francuska, Velika Britanija, Italija i Nemačka. Prve dve su potpisale sporazum sa Nemačkom i Italijom, s tim da je Nemačka od 1936 godine već imala ugovor sa Japanom (Anitkominternski pakt) da ni jedna od njih neće imati nikakve ugovore sa SSSR-om i Nemačka je priznala nezavisnost satelitske države Mandžuko (u Mandžuriji, Kina). Računali su da uz pomoć Japana, Francuske i Velike Britanije što više pritisnu i ugroze SSSR (Rusiju) na Dalekom istoku i time će njen evropski front biti ranjiviji i slabiji. Dakle, te 1938 godine Velika Britanija i Francuska, dale su saglasnost na oduzimanje Sudeta od Čehoslovačke, ali sem oduzimanja Sudeta do proleća 1939 godine Nemačka je izvršila aneksiju Češke, a Slovačku je pretvorila u satelitsku državu. Nakon prvog svetskog rata odlukom velikih sila Čehoslovačka je napravljena da bude brana novoj nemačkoj ekspanziji, a 1938 godine Francuska i Velika Britanija, ne treba sumnjati da je za to postojao i blagoslov SAD, dale su "zeleno svetlo" da ta brana nestane. Da li je Minhenski ugovor samo Minhenska izdaja, ili je on više od toga - dokaz da Francuska, V. Britanija, a i SAD, podsticale su novi svetski rat. Kako se tada ponašala Poljska prema Čehoslovačkoj prema svom južnom susedu koji je svojim postojanjem bio garancija mira na južnim granicama Poljske? Poljska se pridružila nemačkom čerupanju teritorija Čehoslovačke, poljska i nemačka vlada tražile su i dobile su deo čehoslovačkih teritorija. Poljska je računala da će zatim zajedno sa Nemačkom napasti SSSR i ostvariti nove teritorijalne dobitke. Ali dogodio se pakt Ribentrop-Molotov i umesto da ostvaruje dobitke dogodio se veliki obrt da i Poljska je ubrzo postala žrtva novih osvajačkih ratova u Evropi. Sramno čerupanje Čehoslovačke iz 1938-1939, uz blagoslov velikih sila, podseća na čerupanje Jugoslavije od 1991-1999 godine. A ratovi koje su velike zapadne sile projektovale tada i sada, uvek su u slovenskim dvorištima. Američki ambasador i dan-danas kao da je ožalošćen što pakt Ribentrop-Molotov poremetio je njihove stare planove. To uopšte ne čudi. SSSR je i ovako imao 27 miliona ljudskih žrtava i ogromna materijalna razaranja, a da nije bilo tog pakta u avgustu 1939 godine i odlaganja nemačkog napada na SSSR do juna 1941 godine, koliko bi tek onda žrtava brojao ruski narod i ceo SSSR? Da je napad na SSSR krenuo ranije, da li bi on uopšte uspeo da napravi preokret tog velikog rata 1943 godine? Tokom drugog svetskog rata da je SSSR još više stradao i ljudski i materijalno, za tim žestoko žale i dan danas jer imali bi značajno veće prednosti danas protiv Rusije.

 10. miros says:

  posteno velis i pravo sve govoris, znanje uvek bilo imanje Sl.......a

 11. Pera says:

  A bre braco al zapeniste ! Za sve te vase ideje treba nam Srbin za vladara. Imadosmo kakvog takvog, ali fasisti rekose nevalja, djindjic rece ne valja, a narod, rulja, otpadija, potvrdi reci fasista, nasih neprijatelja i najveci veleizdajnik u nasoj istoriji ga prodade nasim neprijateljima za sicu. Kako rece onaj olos vuk, nevalja nam narod ! Pa izgleda da je u pravu ? Sta smo uradili da nam se Bog smilostivi i postavi Srbina za vladara ? Jel smo se pokajali sto smo slusali nase neprijatelje demone ? Mislim da nismo, Jel smo se molili Bogu ? Jel verujemo Bogu ? Sumnjam ! Kad nas je blazenopocivsi patrijarh Pavle zvao u veliku crkvu sv. Marka koja moze da primi hiljade ljudi, za vreme bombardovanja, doslo nas je manje od 100 i slovima stotina ! Dzaba pune crkve nedeljom ! Rece Gospod ; Po veri nek vam bude ! A gde nam je ta vera ? Neko veruje naprdnjacima, nego socijalcima, neko demonkratima, neko jos uvek komunjarama ! Potrosismo veru u prazno. Toliko nas je molio sveti Nikolaj Velimirovic, manite stranke, one nas dele, manite evropu, ona je bezdusni pakao ! E gde nam je pamet, gde ce nam dusa ?

  • Nebeska Srbija says:

   Bravo bre!u centar!

 12. Beli Orao says:

  Zapadno đubre pokušava napraviti istoriju po njihovim aršinima i izopačiti istinu , sve im može stati u krmaću facu!!! ĐUBRAD..........

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *