НОВИ РУСКИ АМБАСАДОР У СБ УН бранио Србе од Запада!

NOVI RUSKI AMBASADOR U SB UN branio Srbe od Zapada!

27 februara 2017

vladimir-sofronikov-730

Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija ponovile su u ponedeljak, tokom rasprave pred Savetom bezbednosti UN, zahtev za smanjivanje broja pripadnika UNMIK-a „u skladu sa ulogom“ te misije, čemu se Rusija oštro suprotstavila, podsećajući da Rezolucija 1244 i dalje važi.

Safronikov je, istovremeno, upozorio na nastavak napada na Srbe na Kosovu, širenje radikalnog islama, te učešće kosovskih Albanaca u radikalnim formacijama na Bliskom istoku.

Ruski diplomata Vladimir Safronikov upitao je ambasadore Saveta bezbednosti «čemu dogovori uz posredovanje međunarodne zajednice ukoliko Priština nema nameru da ih poštuje».

Rusija se oštro protivi menjanju mandata Misije Un na Kosovu, koja delujući shodno Rezoluciji 1244, predstavlja kamen temeljac međunarodnog prisustva na Kosovu i garant stabilnosti, rekao je zamenik ruskog ambasadora pri UN.

Savet bezbednosti UN danas razmatra izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Guteresa o Kosovu.

(RTS)

KOMENTARI2 komentara

  1. dusko says:

    Samo jos da nasa vlast dobro prouci taj govor ! Ali sumnjam oni su zaslepljeni vlascu i onda mozak ne funkcionise punim kapacitetom !!!

  2. kuka says:

    Taman su odahnuli posle smrti gospodina Čurkina i ponadali se da će se sad lako obračunati sa Srbijom (ako je gospodin Čurkin ubijen, onda su to, siguran sam, učinili upravo zbog Srbije), a ono ispade da su na istom. E, to mora da jako boli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *