НОВИ РУСКИ ДРОН ЗАЛЕДИО НАТО: Тежак је пет тона, носи две тоне оружја и има радијус лета чак 10.000 км! (ВИДЕО)

NOVI RUSKI DRON ZALEDIO NATO: Težak je pet tona, nosi dve tone oružja i ima radijus leta čak 10.000 km! (VIDEO)

11 septembra 2018

U emisiji na televiziji „Zvezda“ Ministarstva odbrane Rusije, prikazan je video snimak poboljšane verzije ruskog teškog drona „Altair“. Veruje se da je prototip drona sposoban da nosi do dve tone tereta.

Prototip drona, koji nosi broj „03“, na video snimku se može videti tokom zimskog vremena na nepoznatoj lokaciji.

Mašina je verovatno treći prototip drona, a koji je u odnosu na ranije verzije dobio nekoliko poboljšanja. Jedan od dodataka je i spremište u nosu letelice, koje verovatno skriva satelitsku antenu.

U dronu se nalaze dva V12 dizel motora koji proizvode snagu od po 500 konjskih snaga svaki pri uzletanju. Mediji su ranije saopštili da je dron težak oko pet tona. Tačne karakteristike drona i dalje ostaju misterija, ali se pretpostavlja da može da ponese do dve tone tereta i da ima radijus leta do 10.000 km. Dron može u autonomnom režimu da poleti i sleti, ali njime može upravljati i operater.

Prva verzija drona je prikazana javnosti još 2015. godine, dok je drugi prototip primećen prošle godine u fabrici aviona u Kazanju.

(Vostok.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Deda Micko says:

  Ovo je farsa, Rusi imaju sva moguća oružja, a Izraelci ih kokaju u Siriji kad god hoće. Rusi sve više podsećaju na loše nakinđurenu seljančuru.

  • Sasulja says:

   Gorane,pa rekoh ti da je to za tebe astronomija.Jel znas ti da je Sirija bila pred padom a kako sada stvari stoje?! Jos taj Idlib i Sirija ostaje cela,zapad kmeci,cvile na sve strane,Ruje cute i odradjuju posao.

  • Aleksandra says:

   deda opet lupaš. osvesti se ili se otrezni....

  • Lol says:

   Odluci se vec jednom govedo na lekovima za koga si, cas pises u jednom pravcu cass u drugom tvoj mozgic ima sizofrena cepanja ckode,idi leci se ili pali odavde.

 2. Deda Micko says:

  Alo bre Rusi, jel može nešto bez klipnog motora?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *