Нови руски ловци “летеће без пилота”

Novi ruski lovci “leteće bez pilota”

1 marta 2015

svet-T-50-gordost-ruskih-ko_620x0 545Komanda mornaričke avijacije objavila je planove za izgradnju novih aviona i helikoptera sledeće generacije koji će između ostalog moći i da lete samostalno, u bespilotnom režimu, rekao je nedavno za ruski radio “Eho Moskve” načelnik mornaričke avijacije Rusije general major Igor Kožin.

On je kazao da će na taj način biti izbegnut rizik dugotrajnog, programiranog, leta za pilote od tri-četiri hiljade kilometara.

General Kožin je istakao i da je nemoguće stvoriti potpuno robotizovane avione pošto će, ipak, neke zadatke morati da izvršavaju ljudi.

Osim aviona ruska mornarica će obnoviti i svoju flotu.

Iako je ranije bilo najavljeno da ruska mornarica do 2030. godine neće nabavljati nove nosače aviona general Kožin je rekao da će, ipak, novi nosač aviona biti nabavljen i posle svih testova uključen u sastav ratne mornarice u narednih 8-10 godina.

Očekuje se da on bude baza za eskadrilu ili čak “krilo” mornaričke avijacije.

Trenutno, ruska mornarica ima jedan avion nosač – „Admiral Kuznjecov“. Ranije je u ruskom Ministarstvu odbrane je rečeno da će pitanje izgradnje nosača aviona biti rešeno najranije za pet godina. Ipak, Državnim programom naoružavanja vojske do 2020. godine izgradnja nosača aviona

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *