НОВИ РУСКО-КИНЕСКИ споразум доводи ЕВРОПУ у тежак положај

NOVI RUSKO-KINESKI sporazum dovodi EVROPU u težak položaj

5 januara 2022

Ruski predsednik Vladimir Putin dovešće Evropu u nezgodnu poziciju sklapanjem sporazuma o isporuci gasa Kini. O tome piše britanski Dejli ekspres.

U materijalu se ukazuje da su ruski lider i predsednik NR Kine Si Đinping blizu sklapanja sporazuma o izgradnji novog gasovoda.Moguće isporuke za transportni objekat odgovaraju količinama goriva koje su mogle da odu u evropske zemlje Severnim tokom 2.

„Sporazum će udvostručiti izvoz u Kinu, oni će godišnje transportovati do pedeset milijardi kubnih metara prirodnog gasa kroz novi magistralni gasovod Snaga Sibira-2. To se dešava u trenutku kada ostatak Evrope doživljava ozbiljnu energetsku krizu“, piše list.

Autor članka je podsetio na želju Rusije da poveća obim isporuke plavog goriva, ali SP-2 još nije pušten u rad zbog birokratskih poteškoća. Gasovod je izgrađen u septembru 2021.

KOMENTARI2 komentara

  1. Zlatno doba says:

    Mnogo su jaki, Kina će imati potencijala i energije da drži ekonomiju cele planete ukoliko već i nije, sada hoće sigurno. Još kada bi se ujedinio taj istočni blok i blok nesvrstanih došlo bi do procvata na ovoj napaćenoj zemlji. Dok im Rusija pumpa točkove ima da voze relli ko Mika Hakinen.

  2. Proročište says:

    Kina će radi gasa postati više ekološka zemlja od svih ostalih, proizvod će im biti jeftiniji i konkurentniji. Nagradiće putina sa titulom cara i velikog mandarina. Od Kine ćemo uvoziti sve potrepštine u paketu a od evrope bedu i korupciju a od američkog kongresa pretnje i moguću bombing kampanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *