Novi Sad: Usvojena Deklaracija

Novi Sad: Usvojena Deklaracija

20 maja 2013

255x160_35024-zastava_vojvodina_betaSkupština Vojvodine usvojila je danas Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava pokrajine, prenosi B92.

Za predlog je glasalo 75 poslanika vladajuće koalicije koju čine Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara, a protiv je bio 21 poslanik opozicije.

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić rekao je ranije danas da Vojvodina „neće ćutati“ i da će nastaviti da insistira na poštovanju svojih ustavnih i zakonskih prava.

„Čim podignemo glas i zatražimo da se poštuju naša ustavna i zakonska prava, odmah se digne takva galama s ciljem da se ućutkamo… Ali, oni koji misle da će Vojvodina da ćuti, jako greše“, rekao je Pajtić na sednici Skupštine Vojvodine tokom rasprave o Predlogu deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava pokrajine.

Pokrajinski poslanici opozicionih Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), koji su glasali protiv deklaracije, predali su na pisarnici Skupštine Vojvodine peticiju sa 160.000 potpisa građana, sa zahtevom da se raspišu vanredni pokrajinski izbori. Oni su tražili i da Pajtić podnese ostavku.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *