Novi sastanak Bilderberg grupe u Britaniji

Novi sastanak Bilderberg grupe u Britaniji

5 јуна 2013

bilderberg-1Najuticajnija svetska grupa „Bilderberg“ održaće ovogodišnji sastanak u britanskom gradu Hertfordšajer, a teme tradicionalnog sastanka najmoćnijih ljudi sveta nisu poznate.

Mnogi politički i ekonomski analitičari i novinari tvrde da grupa Bilderberg ima veliki uticaj na svetska dešavanja, a neki je optužuju da tajno upravlja čovečanstvom. O čemu će u Britaniji raspravljati moćni političari, medijski moguli i najjači industrijalci sveta – ostaje tajna, kao i većina informacija o toj grupi.

Ono što ovogodišnji sastanak razlikuje od ranijih jeste činjenica da je objavljena lista učesnika.

Pozivnicu su, između ostalih, dobili predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, bivši američki državni sekertar Henri Kisindžer /koji je stalni akter ovih sastanaka/.

Na spisku je i holandska kraljica Beatriks, premijeri Italije i Francuske, švedski ministar spoljnih poslova Karl Bilt, te mnogi drugi političari, medijski moguli i ekonomisti.

Među zvanicama će se naći i osnivač Amazona Džef Bezos i glavni direktor „Gugla“ Erik Smit.

Na „Bilderbergove“ konferencije može se doći samo sa pozivnicom, a među onima koji su sudelovali na sastancima su kraljevi, predsednici država, industrijski moćnici, te čelnici najjačih svjetskih korporacija.

Prva konferencija održana je u Hotelu „Bilderberg“ u Holandiji 1954. godine, a cilj joj je bio da popravi loš stav Evropljana prema SAD i da promoviše „atlanticizam“ – ideju o bliskoj saradnji Evrope i Severne Amerike.

Postoji veliki broj novinara koji pasionirani prate sastanke „Bilderberga“ i objašnjavaju da se na tim sastancima dogovara o ključnim političkim i ekonomskim događajima u svetu.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u