Novi šef BIA Aleksandar Nikolić, novi ministar privrede Siniša Mali?

Novi šef BIA Aleksandar Nikolić, novi ministar privrede Siniša Mali?

21 avgusta 2013

VladaSRBDirektora BIA Nebojšu Rodića, koji bi trebalo da bude novi ministar odbrane, na vrhu BIA zameniće Aleksandar Nikolić, piše „Danas“.

Nikolić je državni sekretar u Ministarstvu odbrane i bivši savetnik predsednika države Tomislava Nikolića.

U okviru teksta koji se bavi temom sastava buduće rekonstruisane Vlade, list „Danas“ iz SNS sanaje da je najozbiljniji kandidat za ministra privrede Siniša Mali, savetnik Aleksandra Vučića za ekonomiju.

Iako GO SNS nije doneo konačnu odluku, gotovo je izvesno da će na čelu objedinjenih ministarstava energetike i rudarstva biti Zorana Mihajlović, dok će Milan Bačević u rekonstruisanoj vladi preuzeti funkciju ministra prirodnih resursa, prostornog planiranja i životne sredine, saznaje „Danas“.

Najozbiljniji kandidat za ministra prosvete je profesor beogradskog univerziteta Tomislav Jovanović, koji je sam priznao da mu je izuzetna čast da sedne u stolicu Dositeja Obradovića, ali i ogromna odgovornost, kao i da već ima koncept kako treba da funkcioniše Ministarstvo. Jovanović bi na novu funkciju došao kao nestranačka ličnost i to na poziv SPS-a i SNS-a. U SPS-u za „Danas“ nisu želeli da potvrde medijske spekulacije da će Gorana Kneževića u Ministarstvu poljoprivrede zameniti njegov dugogodišnji prijatelj i zemljak Živanko Radovančev (64), predsednik Saveta za poljoprivredu i selo u SPS-u i generalni direktor zrenjaninskog „Mlekoprodukta“.

Osim Radovančeva, kao kandidat za ministra poljoprivrede pominje se Dušan Bajatović, visoki funkcioner SPS-a i direktor “Srbijagasa“.

Međutim, kako se navodi, daleko veće šanse ima Radovančev zbog svog iskustva, jer je u prelaznoj vladi posle petooktobarskih promena nekoliko meseci bio ministar poljoprivrede, a pokazao se i kao uspešan direktor.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *