НОВИ ШЕФ ПЕНТАГОНА ИЗНЕНАДИО СВЕ

NOVI ŠEF PENTAGONA IZNENADIO SVE

14 novembra 2020

Svi ratovi moraju prestati, poruka je koju je poslao novi šef Pentagona Kristofer Miler, koga je američki predsednik Donald Tramp nedavno imenovao na tu funkciju.

„Ovo je kritična faza u kojoj naša uloga prelazi iz liderstva u podršku. Mi nismo ljudi neprestanog rata. To je suprotnost svemu za šta se zalažemo i za šta su se naši preci borili“ Svi ratovi moraju prestati“, naveo je novi sekretar za odbranu u pismu zaposlenima u tom sekretarijatu, prenosi RT.​Time je, kako se procenjuje, poslao poruku kako se sprema da povuče vojsku iz Avganistana.

Njegovo pismo usledilo je samo nekoliko dana pošto je američki predsednik smenio Marka Espera i imenovao Milera, koji je ranije bio šef Nacionalnog centra za borbu protiv terorizma, na mesto sekretara za odbranu.

Miler se smatra Trampovim lojalistom i dobio je funkciju u čistki koja se dogodila u Pentagonu, samo dva dana pošto su pojedini američki mediji proglasili Džoa Bajdena pobednikom predsedničkih izbora.

Miler je naveo da završetak ratova zahteva kompromise i partnerstvo.

„Suočili smo se sa izazovom, dali smo sve od sebe, sada je vreme da se vratimo kući“, dodao je on u pismu.

Pojedini američki mediji, poput Foksa ili MSNBC, naveli su da bi Tramp mogao da povuče „drastične poteze“, uključujući i povlačenje trupa iz Avganistana.

​Novinar Vašington posta Den Lamout napisao je kako je, dok je „Tramp agitovao za potpuno povlačenje iz Avganistana, Esper poslao Beloj kući podsetnik kako tamo imaju 4.500 vojnika i par dana kasnije je smenjen“.

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Tako su pricali i oni pre tebe. Ne mozete Vi Jameri bez tudje krvi, jednom vampir, zauvek vampir.

 2. milorad3 says:

  tramp je obećao prekid američkih angažovanja u inostranstvu i SADA će to da uradi dekretom , zato šiptari cvile on će povući SKORO SVE TRUPE NAZAD što znači i da će boindstil da se spakuje, ustvari oni su već spakovani svuda po svetu samo se čeka naredjenje za pokret.Demokrate će ako ikako uspeju nekom magijom da udju u belu kuću za SVAKOG vojnika morati da prodju i sito i rešeto ako misle da ga pošalju na službu van USA a ne kao do sada bez ikakve kontrole i sa naredjenjima za ratove oje niko nije ni IZDAO zakonito, sve je to bilo ispod žita nelegalno ili polulegalno.

 3. Beli Orao says:

  Pa zar niste otišli iz Avganistana , pa to pričate već četiri godine , nikako da odete , čudno koliko je te kamarile da joj toliko treba a za ulazak na KiM ste brzi samo dan vam je trebalo ! Koliko li će vam trebati tek iz Evrope jednu 50 godina ???!!!

 4. Rista says:

  haha...al sam se raznežio. A najbolje je što će on to stvaRNO MIsLITI NEKOLIKO Sati ili nedelja. Ustvari, ameri su spremili novu taktiku. PRVO ĆE SVOJE ORUŽJE PRODATI NA KREDITE DRŽAVAMA KOJE IMAJU ZLATA, KAJSIJA, NAFTE, droge, KIKIRIKIJA I GASA A ONDA ĆE DEMOKRATSKI RAVNOPRAVNO IZVESTI SVOJE ORUŽJE I DRŽAVNOM NEPRIJATELJU, PA KAD SE ZARATI:::(velika slova su samo ukras i usput i nisam ih ja ubacio)ali pre toga će kongres i senat izglasati ZAKON da Amerika MORA učestvovati u rešavanju sukoba demokratski kao i uvek, plemenito, humano i sa pokojom Car bombom. Eto, to je plan, a ako nije onda imaju drugačji plan sa istim Zakonom. A drugo, Amerikanci ne smeju da stanu sa ratovima. Ušli su u začarani krug. Ako stanu i povuku se iz sveta, za deset godina će im deset država šetati sa čunkama i bombicama okolo obala da malo naplate dug. A nemaju ni gde da povuku sve oružje koje su rasuli po svetu. Postavlja se pitanje šta će uraditi sa nekoliko stotina nuklearki raspoređenih u Japanu, Holandiji, J Koreji, Rumuniji, Poljskoj, Srbiji, Italiji i još nekoliko država koje neću da spomenem, kao i sa naoružanjem a satelitima koje se sve ubrzanije priprema za montažu i sa planom da se na Mesecu instališe oružje sudnjeg dana upereno prema Zemlji. (brez veze)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *