НОВИ ШЕФ ПЕНТАГОНА ИЗНЕНАДИО СВЕ

НОВИ ШЕФ ПЕНТАГОНА ИЗНЕНАДИО СВЕ

14 новембра 2020

Сви ратови морају престати, порука је коју је послао нови шеф Пентагона Кристофер Милер, кога је амерички председник Доналд Трамп недавно именовао на ту функцију.

„Ово је критична фаза у којој наша улога прелази из лидерства у подршку. Ми нисмо људи непрестаног рата. То је супротност свему за шта се залажемо и за шта су се наши преци борили“ Сви ратови морају престати“, навео је нови секретар за одбрану у писму запосленима у том секретаријату, преноси РТ.​Тиме је, како се процењује, послао поруку како се спрема да повуче војску из Авганистана.

Његово писмо уследило је само неколико дана пошто је амерички председник сменио Марка Еспера и именовао Милера, који је раније био шеф Националног центра за борбу против тероризма, на место секретара за одбрану.

Милер се сматра Трамповим лојалистом и добио је функцију у чистки која се догодила у Пентагону, само два дана пошто су поједини амерички медији прогласили Џоа Бајдена победником председничких избора.

Милер је навео да завршетак ратова захтева компромисе и партнерство.

„Суочили смо се са изазовом, дали смо све од себе, сада је време да се вратимо кући“, додао је он у писму.

Поједини амерички медији, попут Фокса или МСНБЦ, навели су да би Трамп могао да повуче „драстичне потезе“, укључујући и повлачење трупа из Авганистана.

​Новинар Вашингтон поста Ден Ламоут написао је како је, док је „Трамп агитовао за потпуно повлачење из Авганистана, Еспер послао Белој кући подсетник како тамо имају 4.500 војника и пар дана касније је смењен“.

KOMENTARI4 коментара

 1. persida says:

  Tako su pricali i oni pre tebe. Ne mozete Vi Jameri bez tudje krvi, jednom vampir, zauvek vampir.

 2. milorad3 says:

  tramp je obećao prekid američkih angažovanja u inostranstvu i SADA će to da uradi dekretom , zato šiptari cvile on će povući SKORO SVE TRUPE NAZAD što znači i da će boindstil da se spakuje, ustvari oni su već spakovani svuda po svetu samo se čeka naredjenje za pokret.Demokrate će ako ikako uspeju nekom magijom da udju u belu kuću za SVAKOG vojnika morati da prodju i sito i rešeto ako misle da ga pošalju na službu van USA a ne kao do sada bez ikakve kontrole i sa naredjenjima za ratove oje niko nije ni IZDAO zakonito, sve je to bilo ispod žita nelegalno ili polulegalno.

 3. Beli Orao says:

  Па зар нисте отишли из Авганистана , па то причате већ четири године , никако да одете , чудно колико је те камариле да јој толико треба а за улазак на КиМ сте брзи само дан вам је требало ! Колико ли ће вам требати тек из Европе једну 50 година ???!!!

 4. Риста says:

  хаха...ал сам се разнежио. А најбоље је што ће он то стваРНО МИсЛИТИ НЕКОЛИКО Сати или недеља. Уствари, амери су спремили нову тактику. ПРВО ЋЕ СВОЈЕ ОРУЖЈЕ ПРОДАТИ НА КРЕДИТЕ ДРЖАВАМА КОЈЕ ИМАЈУ ЗЛАТА, КАЈСИЈА, НАФТЕ, дроге, КИКИРИКИЈА И ГАСА А ОНДА ЋЕ ДЕМОКРАТСКИ РАВНОПРАВНО ИЗВЕСТИ СВОЈЕ ОРУЖЈЕ И ДРЖАВНОМ НЕПРИЈАТЕЉУ, ПА КАД СЕ ЗАРАТИ:::(велика слова су само украс и успут и нисам их ја убацио)али пре тога ће конгрес и сенат изгласати ЗАКОН да Америка МОРА учествовати у решавању сукоба демократски као и увек, племенито, хумано и са покојом Цар бомбом. Ето, то је план, а ако није онда имају другачји план са истим Законом. А друго, Американци не смеју да стану са ратовима. Ушли су у зачарани круг. Ако стану и повуку се из света, за десет година ће им десет држава шетати са чункама и бомбицама около обала да мало наплате дуг. А немају ни где да повуку све оружје које су расули по свету. Поставља се питање шта ће урадити са неколико стотина нуклеарки распоређених у Јапану, Холандији, Ј Кореји, Румунији, Пољској, Србији, Италији и још неколико држава које нећу да споменем, као и са наоружањем а сателитима које се све убрзаније припрема за монтажу и са планом да се на Месецу инсталише оружје судњег дана уперено према Земљи. (брез везе)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u