NOVI ŠERLOK HOLMS U SRBIJI: Misterija Ajnštajnove kćeri

NOVI ŠERLOK HOLMS U SRBIJI: Misterija Ajnštajnove kćeri

2 januara 2014

39928_vest_serlok-holms_660x330Britanski pisac Tim Simonds napisao je novu avanturu čuvenog detektiva Šerloka Holmsa, koja će se pred čitaocima pojaviti u januaru 2014. godine, a bavi se misterioznom kćerkom naučnika Alberta Ajnštajna.

Kako je Tanjugu rekao sam autor, knjiga „Sherlock Holmes And The Mystery of Einstein’s Daughter“ (Šerlok Holms i miterija Ajnštajnove ćerke) rezultat je višegodišnjeg istraživanja i naučnog rada o Ajnštajnovoj vanbračnoj kćerki pod nazivom „A Vital Detail In The Story of Albert Einstein“ (Ključni detalj u priči o Albertu Ajnštajnu).

Simonds podseća da je krajem 1903. godine Ajnštajnova vanbračna kćerka Liserl nestala bez traga u Srbiji kada je imala 21 mesec.

U romanu Holms navodi da su zvaničnici, sveštenici, monasi, prijatelji i rođaci beskrupulozno uništili svaki dokument sa njenim imenom. Pitanje je zašto?

Roman je rađen na osnovu teorije da su Ajnštajn i njegova supruga Mileva Marić imali još jedno dete koje se rodilo u Novom Sadu 1902. Dete je rođeno godinu dana prije nego što su se naučnik i Marićeva venčali. Veruje se da je djevojčica umrla od šarlaha, a moguće je i da je rođena sa ozbiljnim oštećenjem mozga.

Simonds je rođen u Londonu. Živeo je u Engleskoj i Keniji prije nego što je emigrirao u SAD. Školovao se u Njemačkoj i SAD gdje je na Univerzitetu Kalifornije diplomirao političke nauke.

Autor je nekoliko romana o Šerloku Holmsu, čuvenom detektivu ser Artura Konana Dojla.

(Frontal.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *