НОВИ ШИПТАРСКИ ПРЕМИЈЕР ТВРДИ: Са Србијом неће бити ни промене граница ни размене територија

NOVI ŠIPTARSKI PREMIJER TVRDI: Sa Srbijom neće biti ni promene granica ni razmene teritorija

3 juna 2020

NOVI šiptarski premijer u Prištini Avdulah Hoti – koji je nasledio Ramuša Haradinaja i Aljbina Kurtija – rekao je da će „na osnovu Ustava Kosova* preuzeti odgovornosti za unapređenje procesa dijaloga sa Srbijom“.

Naglasio je da će „u tom procesu“ sarađivati sa Evropskom unijom i Sjedinjenim Američkim Državama, i da „neće dozvoliti bilo kakvu promenu granica ili razmenu teritorija“.„Mi ćemo preuzeti odgovornost za unapređenje procesa dijaloga sa EU i SAD, ne dozvoljavajući promene granica i razmenu teritorija“, rekao je Hoti.

On je najavio da će raditi na saradnji s kosovskom opozicijom, posebno u vezi s dijalogom sa Srbijom.

Hoti je predstavio sastav nove Vlade u kojoj su četiri zamenika premijera. Besnik Tahiti je prvi zamenik premijera iz redova Alijanse za budućnost Kosova (ABK), a ostala tri su Driton Seljamanaj iz DSK, Aljbuljena Balja iz Socijaldemokratske inicijative Kosova (SDI) i Goran Rakić sa Srpske liste koji je i ministar lokalne samouprave.

Ministri u novoj vladi iz DSK su Hikmete Bajrami ministarka finansija i transfera, Vljora Dumoši ministarka kulture, omladine i sporta i Agim Veljiu ministar unutrašnjih poslova i javne uprave.

Anton Ćuni je ministar odbrane, Arban Abraši ministar za infrastrukturu i zaštitu životne sredine, Armend Zemaj ministar zdravlja, i Besian Mustafa ministar poljoprivrede.

ABK je, pored prvog zamenika premijera, dobila i Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (Meljiza Haradinaj Stubla), Ministarstvo pravde (Seljim Seljimi), Ministarstvo ekonomije (Bljerim Kuči) i obrazovanja, nauke i tehnologije (Ram Ljika).

Socijaldemokratska inicijativa, pored jednog zamenika premijera, ima i dva ministarstva: rada i socijalnog staranja (Skender Rečica) i industrije i trgovine (Veselj Krasnići).

Pored Rakića, ministar sa Srpske liste je i Dalibor Jevtić.

KOMENTARI4 komentara

 1. Von Urok van der Evil says:

  Stvarno???

  • Pravda stize polako ali sigurno stize says:

   Hoce on CIJELO KOSOVO 😂😂😂😂😂😂😂😂😜

 2. rajko says:

  Vid' njega! Ružan ko pije 12. Antipatičan ko pije 12. Žvalav ko pije 12. Ma pljunuti pije 12!

 3. Miraš says:

  Kurti je bio premijer 51 dan do izglasavanja nepoverenja, zatim neko vreme tehnički premijer. Koliko će trajati premijer Hoti?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *