НОВИ СКАНДАЛ КЛИНТОНОВИХ: У хотелској соби нађен мртав републиканац који је трагао за 33.000 писама Хилари Клинтон

NOVI SKANDAL KLINTONOVIH: U hotelskoj sobi nađen mrtav republikanac koji je tragao za 33.000 pisama Hilari Klinton

15 jula 2017

REPUBLIKANAC-entuzijasta Piter Smit (81), koji je vodio  nezavisnu istragu povodom 33.000 pisama, koja je uklonila Hilari Klinton sa svog ličnog servera, izvršio je samoubistvo u hotelu Rochester u Minesoti.

Tačnije: nađen je mrtav u hotelskoj sobi, a sve ostalo može upućivati i na zaključak da se radi o ubistvu koje je izvedeno tako da liči na samoubistvo.

Kako je objavio Chicago Tribune, policija je u Smitovoj sobi našla i hrpu dokumenata i predsmrtnu poruku u kojoj navodno piše o svom pogoršanom zdravstvenom stanju i o prsušivanju novca za lečenje iako je njegova polisa nekada bila „teška“ 5 miliona dolara.

(Samo)ubistvo se dogodilo deset dana nakon što je Smit dao intervju listu Wall Street Journal, u kojem je tvrdi oda su mu prepisku Klintonove dostavili hakeri. I otkrio da nije bio uveren u njenu autentičnost, pa je posavetovao da bude prosleđena WikiLeaks.

Dodao je da je prepisku Klintonove nudilo pet hakerskih grupa, od kojih su dve bile ruske, ali nikakve dokaze nije ponudio.

Chicago Tribune je, inače, objavio da je Smit živeo u hotelu u kojem su boravili klijenti klinike Mayo.

Jedan Smitov bivši saradnik je izjavio da je on bolovao od srca i da se lečio u toj klinici. A u klinici nisu potvrdili da je Smit bio njihov klijent. Pozvali su se pritom na „lekarsku tajnu“.

Dan pre smrti, Smit je objavio dva teksta na svom blogu. Ni jedan nije ni nagoveštavao samoubistvo.

U jednom je osporio tvrdnje američkih tajnih službi da se Rusija mešala u američke izbore. A u drugom procenio: da će „rusko mešanje“ otići u drugi plan čim pažnja javnosti bude prešla na krupna pitanja spoljne politike.

Wall Street Journal je napisao da je Smit mogao biti veza između hakera i bivšeg Trampovog savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina. Takođe: da je Flin možda povezan sa potragom za uništenom elektronskom poštom Hilari Klinton.

KOMENTARI4 komentara

 1. Barakuda says:

  Nije ovo prvo (samo)ubistvo oko Klintonovih.....neko bi se trebao zapitati ko ih zapravo štiti ! I Tramp nije u stanju da vodi politiku, kakvu bi stvarno želio !

 2. Zaharije Serak says:

  Zamjena teza.Dozvoljavam sebi/posto živim i radim u Chicagu/ da kažem da je ovo vise problem za Predsjednika Trumpa,nego za gos.Klinton.Upravo se ulazi u fazu,kada se povezuje gospodin Pier Smit sa Ruskim hakerima.Ja bih rekao da je izdaja Države razlog za njegovo samoubojstvo.Naravno Vi se dobro-odlično trudite naslovima,podnaslovima da "probudite dobrog Srbina"!Na Vasu žalost ja nisam "dobar",vjerovatno zato sto se ne slažem sa Vama

  • Kosovac says:

   @ Zaharije Serak,…. To što nisi „dobar Srbin“ vidi se od pola milje razdaljine. Ali da se utešiš, to što si Srbin, to je Dobar vic.

   • Zaharije Serak says:

    Ne ja nisam nikada rekao da sam Srbin.Ja sam Bosanac Sarajlija,ako si pažljivo pročitao moje komentare.Ja ne mogu biti Srbin,ako sam rodjen u Sarajevu,moj otac,moj djed,moje djete.Sta ja imam sa Srbijom?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *