НОВИ СКАНДАЛ ОКО СНИМАЊА ФИЛМА „КОШАРЕ“

NOVI SKANDAL OKO SNIMANJA FILMA „KOŠARE“

19 avgusta 2020

Nakon što je juče objavio da su dvojica producenata filma „Košare“ prekinuli snimanje filma i serije na nekoliko dana, ultimativno tražeći promenu scenarija, reditelj Balša Đogo oglasio se opet putem društvenih mreža, navodeći da će tužiti svakog ko bude radio po njegovom scenariju.“Naš scenario, svaka stranica je zaštićena u Autorskoj agenciji i u mom ugovoru sa Omega produkcijom stoji da taj scenario mogu raditi samo ja kao reditelj. Ne dozvoljavam nijednom drugom kolegi da radi po mom scenariju i obaveštavam ga unapred da ću ga tužiti sudu za povredu autorskih prava jer uvek ima neko ko hoće da radi, a čujem da producenti uveliko traže takvog. Dakle možete da radite ako hoćete film po orginalnom Đorđevom scenariju, ali naše ne dirajte. I seriju ne možete snimati bez mene”, objavio je on na Fejsbuku.

Đogo podseća i da je početni scenario Đorđa Milosavljevića koji je, kako kaže, on rediteljski obrazlagao komisiji FCS-a (Filmskog centra Srbije) sat vremena, objašnjavajući kako će ga unaprediti, ostavljen da bude deo nekih budućih epizoda.

“Svi su se složili da je tako najbolje, a da se film napravi od ovoga što smo mi napisali pošto smo mnogo duže bili u temi i nismo hteli da glavna priča našeg filma bude ona o tri Bova koja su u rano jutro kada je počeo napad krenula sa Košara prema Batuši”, rekao je on.

Podsetimo, Đogo je juče saopštio da su dvojica producenta Nemanja Mićić i Vladan Anđelković prekinuli snimanje filma i serije tražeći promenu scenarija, tako da bude „lakši“ kako bi i film i serija mogli da se snime za četiri-pet dana po epizodi. Ističući da tema „Košara“ prosto ne sme da se snimi na takav način, jer je to sramota i neće doneti nikakav rezultat, navodi i da tako nešto nikome nije u interesu.

Đogo je sada objasnio i da su kompletan scenario za 12 epizoda TV serije Košare napisali Strahinja Radetić i on ja od aprila 2019. do januara 2020 godine slušajući učesnike i čitajući dostupnu literaturu, kao i da su po njihovom scenariju pravljene razrade svih sektora, kostima, šminke , scenografije, oružarske, pirotehničke.

Pročitajte još:

KOMENTARI10 komentara

 1. VRSK says:

  Zbog vas me sramota što sam Srbin,u ozbiljnoj državi snimili bi ste ozbiljan film koji bi bio poznat u svetu. Ovako snimate limunadu i sa Bikovićem starletom to će biti sranje film. Njemu jednostavno smešno stoji uniforma i pušku nosi kao tiganj! Žali bože heroja palih na Košarama i uopšte u svim ratovima na prostoru bivše Juge!

  • Djoka Brica says:

   Bravo, tako je.

 2. uddu says:

  Napišite nam nešto detaljnije o onim producentima.Ko su oni ?

 3. Zorana says:

  u Srbiji su stvorili neku novu naciju srbijance, kao sto su u Bosni stvorili bosnjake. I ti srbijanci mahom (ne svi) ne samo da ne podnose Srbe, negoo su se istinski odrodili od svega srpskog, te zato i nemaju osecaj za bilo sta u vezi toga. Naravno ima i onih koji sebe smatraju i jednim i drugim, sve im se pomesalo u glavi. Pomesalo im se slicno kao Ukrajinicima koji misle da su ili Rusi ili Ukrajinici ili i jedno i drugo. Neverovatno kako se te mentalne devijacije desavaju samo u zemljamam sa populacijom koja pripada istocnoj crkvi. I ono sto je posebno zanimljivo smo mi ovde na Helmu, jer smo imali Pravoslavlje nastalo iz Svetosavlja, ali narod je to samo zapustio i na kraju izasao iz toga te tako sebe doveo stanja izgubljenih dusa i nesvesti. Probudite se ljudi, jer nesvesno konvergirate u ustaske derivate.

  • sveta53 says:

   Ti se ne zovu srbijanci nego drugosrbijanci. Ovo što si napisao zvuči kao podmetačina.

 4. Srđa Zlopogleđa says:

  Snimajte vi šta hoćete i šta svakojake belosvetske bande od vas traže - ALI U PROGRAM I EMITOVANJE ići će samo ono što potpišu preživeli vojnici kojima u vojnoj knjižici piše da su učestvovali u borbama za Košare.AMIN.

  • Zapadnjak says:

   Tako je,i tako treba da bude sa svim projektima koji se snimaju na osnovu svedoka,činjenica ,dokumenata,ali relevantnih i tačka.Zašto se svi boje snimiti Jasenovac baš onakav kakav i jeste,krvav,strašan i na ivici razuma što ga ljudski mozak može podneti.

   • Max says:

    Šta ima s Košarama jasenovačka izmišljotina.

 5. Lucika says:

  sram vas bilo

 6. petrovgrad says:

  Sve dok Nataša Kandić ne odobri, od snimanja nema ništa. Naša vlast je uhapšene i osuđene teroriste OVK uz muziku i udobnim autobusima iz zatvora Niša, Požarevca, Mitrovice,.. prevezla do Đakovice, Prizrena, Uroševca,... Nisu se setili da traže razmenu za kidnapovane Srbe. Zašto su ih oslobodili, zašto je kidnapovano onoliko Srba koliko je bilo Šiptara i zatvorima. Zašto nisu tražili razmenu za kidnapovane. Šta je iguman manastira Visoki Dečanima rekao porodicama kidnapovanih, kada su ga zamolili da se založi za razmenu. Šta im je odgovorio, gde ih je uputio, kome da se obrate za pomoć. Svako zašto ima zato. Ko zna i treba da zna, ko nezna i treba da nezna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *